Kananpoika sitruuna-kapriskastikkeessa

Tämä on muunnos kanasta sitruunakastikkeen kera. Tässä ohjeessa sitruuna saa seuraa kapriksista sekä saksanpähkinöistä.

Neljälle

  • 1 broileri
  • suolaa ja valkopippuria
  • 25 g voita
  • ½ dl rouhittuja saksanpähkinöitä
  • 10 kaprismarjaa

Sitruuna-kapriskastike

  • 2 rkl voita
  • 2 ½ rkl vehnäjauhoa
  • 4 dl kanalientä
  • 1 ½ rkl sitruunamehua
  • 2 rkl kaprista
  • suolaa ja valkopippuria

Tarjoiluun

  • sitruunalohkoja

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Paloittele broileri annospaloiksi. Mausta palat suolalla ja pippurilla ja nosta ne voideltuun uunivuokaan. Laita palojen päälle voinokareita, työnnä uuniin ja paista 45 minuuttia. Kananliha on kypsää, kun lihaneste on kirkasta. Nosta kanapalat tarjoiluvadille, peitä foliolla ja pidä lämpimänä.

2. Kastike: Purista sitruunasta mehu. Kuumenna kanaliemi. Sulata voi kasarissa, ota liedeltä, sekoita joukkoon jauho ja nosta takaisin levylle. Kaada sekaan pikkuhiljaa liemi ja sekoita koko ajan. Keitä 5 minuuttia sekoitellen. Mausta kastike suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla. Sekoita kastikkeeseen kaprikset.

3. Kaada kastike broilerinpalojen päälle, koristele kapriksenmarjoilla ja pähkinärouheella. Tarjoile sitruunalohkojen kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.