Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kananpoika sitruuna-kapriskastikkeessa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä on muunnos kanasta sitruunakastikkeen kera. Tässä ohjeessa sitruuna saa seuraa kapriksista sekä saksanpähkinöistä.

Neljälle

  • 1 broileri
  • suolaa ja valkopippuria
  • 25 g voita
  • ½ dl rouhittuja saksanpähkinöitä
  • 10 kaprismarjaa

Sitruuna-kapriskastike

  • 2 rkl voita
  • 2 ½ rkl vehnäjauhoa
  • 4 dl kanalientä
  • 1 ½ rkl sitruunamehua
  • 2 rkl kaprista
  • suolaa ja valkopippuria

Tarjoiluun

  • sitruunalohkoja

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Paloittele broileri annospaloiksi. Mausta palat suolalla ja pippurilla ja nosta ne voideltuun uunivuokaan. Laita palojen päälle voinokareita, työnnä uuniin ja paista 45 minuuttia. Kananliha on kypsää, kun lihaneste on kirkasta. Nosta kanapalat tarjoiluvadille, peitä foliolla ja pidä lämpimänä.

2. Kastike: Purista sitruunasta mehu. Kuumenna kanaliemi. Sulata voi kasarissa, ota liedeltä, sekoita joukkoon jauho ja nosta takaisin levylle. Kaada sekaan pikkuhiljaa liemi ja sekoita koko ajan. Keitä 5 minuuttia sekoitellen. Mausta kastike suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla. Sekoita kastikkeeseen kaprikset.

3. Kaada kastike broilerinpalojen päälle, koristele kapriksenmarjoilla ja pähkinärouheella. Tarjoile sitruunalohkojen kera.

Tuoreimmat aiheesta

Kananpoika