Suolaperunat ja mojo rojo

Kanariansaarten kansallisruoka papas con mojo rojo koostuu tavallisesti minikokoisista perunoista vahvasti maustetun kastikkeen kanssa. Olemme valinneet tähän sen sijaan yhden ison perunan syöjää kohti. Keittoveden ylirunsas suolamäärä muodostaa perunoihin ohuen suolakerroksen, kun ne paistetaan uunissa. Mojo rojo sopii erinomaisesti grillilihan seuraan.

Neljälle

  • 4 isoa uuniperunaa
  • 3 litraa vettä
  • ½ litraa karkeaa suolaa

Mojo rojo

  • 1 punainen paprika
  • oliiviöljyä penslaukseen
  • 2 viipaletta vaaleata leipää
  • ½ chili
  • 3 rkl sherryviinietikkaa
  • 3 munankeltuaista
  • ½ rkl paprikajauhetta
  • 2 dl rypsiöljyä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • suolaa

Valmistusohje

1. Keitä perunoita suolavedessä 30 minuuttia. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Kaada vesi perunoista ja höyrytä niitä muutama minuutti. Siirrä ne uunipellille ja paista, kunnes ne ovat pehmeitä sisusta myöten, kokeile veitsellä tai tikulla.

2. Halkaise paprika, poista siemenet ja paahda puolikkaita öljyllä sipaistuna uunissa 12 minuuttia. Jäähdytä kulhossa peitettynä jääkaapissa. Vedä niistä sitten kuori irti.

3. Poista kuoret leivistä. Halkaise chili, poista siemenet ja silppua puolikas palkoa. Soseuta koneella tai sekoita voimakkaasti leipä, viinietikka, keltuaiset, paprika, paprikajauhe ja chili, lisää öljy ohuena nauhana vatkaten koko ajan. Purista joukkoon valkosipulinkynsi ja suolaa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!