Karamellisoidut broilerivartaat
Broilerinreisifileitä saatat löytää hyvinvarustetuista ruokakaupoista, mutta itsekin voit leikata sellaisia koipi-reisipaloista. Ne ovat mehukkaita ja maukkaita ja sopivat hyvin grillattaviksi. Makea kuorrutus penslataan vartaisiin aivan grillauksen lopulla, koska sokeri palaa helposti karrelle.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
Neljälle
- 400 g broilerin reisifileitä
Marinadi
- 2 rkl kiinalaista soijaa
- 2 rkl rypsiöljyä
- ½ rkl seesamiöljyä
Karamellisointiliemi
- ½ sipulia
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 dl sokeria
- 3 dl kanalientä
- ½ dl viinietikkaa
- 1 rkl hunajaa
- 1 tl sambal oelekia
- 1 maustemitta suolaa
- 2 rkl maissitärkkelystä + tilkka vettä
- puisia grillivartaita
Valmistusohje
1. Lusikoi soija ja öljyt muovipussiin. Pane reisifileet pussiin, kääntele ja anna marinoitua jääkaapissa vähintään 30 minuuttia. Laita grillitikut likoamaan veteen.
2. Karamellisointiliemi: Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi pieneksi. Sulata sokeri paksupohjaisessa kasarissa ja anna tulla kullanruskeaksi. Sekoita sipulisilput joukkoon ja paista ne pehmeiksi ruskistamatta. Kaada joukkoon viinietikka ja kanaliemi. Keitä hiljaa ilman kantta 15 minuuttia. Lisää hunaja, suola ja sambal oelek. Sekoita maissitärkkelys vesitilkkaan ja suurusta sillä karamelliseos.
3. Kääri reisifileet rullalle ja pujota grillivartaisiin. Grillaa vartaita 4-5 minuuttia puoleltaan. Penslaa karamellisointiliemellä grillauksen loppupuolella.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku