Karamellisoidut broilerivartaat

Broilerinreisifileitä saatat löytää hyvinvarustetuista ruokakaupoista, mutta itsekin voit leikata sellaisia koipi-reisipaloista. Ne ovat mehukkaita ja maukkaita ja sopivat hyvin grillattaviksi. Makea kuorrutus penslataan vartaisiin aivan grillauksen lopulla, koska sokeri palaa helposti karrelle.

Neljälle

  • 400 g broilerin reisifileitä

Marinadi

  • 2 rkl kiinalaista soijaa
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • ½ rkl seesamiöljyä

Karamellisointiliemi

  • ½ sipulia
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 dl sokeria
  • 3 dl kanalientä
  • ½ dl viinietikkaa
  • 1 rkl hunajaa
  • 1 tl sambal oelekia
  • 1 maustemitta suolaa
  • 2 rkl maissitärkkelystä + tilkka vettä
  • puisia grillivartaita

Valmistusohje

1. Lusikoi soija ja öljyt muovipussiin. Pane reisifileet pussiin, kääntele ja anna marinoitua jääkaapissa vähintään 30 minuuttia. Laita grillitikut likoamaan veteen.

2. Karamellisointiliemi: Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi pieneksi. Sulata sokeri paksupohjaisessa kasarissa ja anna tulla kullanruskeaksi. Sekoita sipulisilput joukkoon ja paista ne pehmeiksi ruskistamatta. Kaada joukkoon viinietikka ja kanaliemi. Keitä hiljaa ilman kantta 15 minuuttia. Lisää hunaja, suola ja sambal oelek. Sekoita maissitärkkelys vesitilkkaan ja suurusta sillä karamelliseos.

3. Kääri reisifileet rullalle ja pujota grillivartaisiin. Grillaa vartaita 4-5 minuuttia puoleltaan. Penslaa karamellisointiliemellä grillauksen loppupuolella.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.