Hunajabroileri
Hunaja ja ananas sopivat yhteen ja antavat broilerille hienon maun. Voit tietenkin käyttää purkkiananaksen sijaan tuoretta, silloin liemen sijaan lisää kastikkeeseen vähän murskattua ananasta.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 4-6 broilerin rintaleikettä
- 1 pieni purkki ananasrenkaita
Marinadi
- 5 rkl hunajaa
- 2 appelsiinin mehu
- ½ sitruunan mehu
- 2 rkl soijaa
- 1 tl inkivääriä
Kastike
- 2 rkl voita
- 2 rkl vehnäjauhoa
- 3 dl kanalientä
- suolaa ja pippuria
- 1 rkl hunajaa
- voita vuokaan
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sekoita marinadi. Mausta kanapalat suolalla ja pippurilla, penslaa marinadilla ja siirrä uunivuokaan. Paista 30-40 minuuttia. Käännä ja penslaa kerran paistamisen aikana.
2. Kuullota jauho voissa, kaada joukkoon kanaliemi ja ananasliemi. Keitä 5 minuuttia ja mausta suolalla, pippurilla ja hunajalla.
3. Ruskista ananasrenkaat kevyesti ja tarjoile lisäksi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"