Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Lammaslihapullat ja kiivikastike

Julkaistu 18.02.2013 00:00

4:lle hengelle

  • 600 g lampaanjauhelihaa
  • 2 kananmunaa
  • pari viipaletta vanhaa vaaleaa leipää (maidossa liotettuna)
  • 1 sipuli silputtuna pieneksi
  • 1 tl kardemummaa
  • 1 tl jauhettua juustokuminaa
  • 3 tl tuoretta minttua
  • 2 tl suolaa mustapippuria

Kiivikastike

  • 5 kiiviä
  • 1 tl dijonsinappia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • oliiviöljyä
  • suolaa
  • pippuria
  • sokeria

Valmistusohje

Sekoita jauhelihaan kananmunat, sipulihakkelus sekä mausteet. Purista leivän viipaleista maito pois ja murenna joukkoon. Sekoita jauhelihamassaa varovaisesti, ettei massa sitkisty. Paista pannulla pieni koepala, että voit maistaa onko suolaa tarpeeksi. Pyöritä massasta pyöreitä lihapullia tai muotoile niistä pitkänmallisia kebabeja varrastikkuihin ja paista 200°c asteessa.

Laita silppuriin kiivit, valkosipulinkynnet ja sinappi, aja tahnaksi. Lisää oliiviöljyä kunnes kastikkeen koostumus on sopiva. Mausta suolalla, pippurilla ja tarvittaessa sokerilla. Myös pieni loraus balsamiviinietikkaa sopii kastikkeeseen.

Tuoreimmat aiheesta

Lammaslihapullat