Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kassleria hyytelössä

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Klassista ravintola- ja juhlaruokaa, jonka oikea nimi on Kylmää, keitettyä kassleria hyytelössä. Perinteisesti se tarjoillaan maksanpasteijanokareen kera, joka on maustettu sherryllä tai portviinillä.

Kuudelle

  • 800 g luutonta, kypsää kassleria
  • 150 g levitettävää maksapasteijaa
  • 3 rkl persiljaa, hienonnettuna
  • halutessasi, hieman sherryä
  • parsaa
  • kurkkua
  • tomaattia

Hyytelö

  • 5 dl vaaleaa lientä
  • 5 liivatelehteä
  • halutessasi, 5 cl sherryä

Valmistusohje

1. Laita liivatteet kylmään veteen 5 minuutiksi. Poimi ne vedestä ja sulata kuumaan liemeen. Laita jäähtymään. Lisää halutessasi sherry.

2. Sekoita pasteija pehmeäksi, mausta halutessasi sherryllä ja sekoita persiljan kanssa.

3. Viipaloi kassler ohuesti. Levitä puolelle viipaleista pasteijaa ja laita toiset viipaleet päälle.

4. Laita viipaleparit vadille, ympärille vihanneksia. Laita loput pasteijasta nokareina päälle.

5. Lusikoi koko vadille hyytelöä kun se on alkanut hyytyä, laita jääkaappiin hyytymään täysin.

Tuoreimmat aiheesta

Kassler