Kasviskiusaus Hellapoliisin tapaan

HELLAPOLIISIkasviskiusaus
Hellapoliisi/Kati Jaakonen

Ihana kasviskiusaus valmistuu helposti ja nopeasti, ja mikä tärkeintä, se maistuu herkulliselta! Voit lisätä halutessasi joukkoon broileria, kinkkusuikaleita tai vaikka tonnikalaa.

4 annosta

  • ½ kesäkurpitsa
  • 2–3 rkl rypsiöljyä
  • 500 g peruna-sipulisekoitusta
  • ½ tl suolaa
  • 100 g fetajuustoa
  • ½ dl aurinkokuivattuja tomaatteja suikaleina
  • 5 oliivia
  • 2 rkl punaista tai vihreää pestokastiketta
  • 100 g juustoraastetta
  • 3 dl kuohu- tai ruokakermaa
  • mustapippuria myllystä

Valmistusohje

Leikkaa kesäkurpitsa ohuiksi suikaleiksi. Kuumenna öljy pannulla ja paista peruna-sipulisekoitusta ja kesäkurpitsasuikaleita hetki käännellen. Lisää suola, murustettu fetajuusto, aurinkokuivattu tomaattisuikaleet, viipaleiksi leikatut oliivit ja punainen tai vihreä pestokastike.

Sekoita vielä joukkoon juustoraaste ja kerma. Kuumenna. Rouhi joukkoon mustapippuria myllystä.

Kaada seos uunivuokaan ja kypsennä 200-asteessa noin 30–40 minuuttia tai kunnes ruoka on kypsää ja pinta kauniin värinen. Tarjoa seuraksi raikasta salaattia.


Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.