Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kasvispata Piemontesta

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä Kasvispata-resepti esitettiin Hullu Kokki Piemontessa -ohjelmassa MTV3-kanavalla 11.12.2008.

Ainekset

  • 2 sipulia
  • 2 porkkanaa
  • 4 oksaa vihreää varsiselleriä
  • 2 dl borlotti papuja
  • ¼ valkokaali tai savoyn kaali
  • ½ kukkakaali
  • 500 g tomaatteja
  • 200 g vihreitä papuja
  • 1 dl puhdistamatonta riisiä
  • 1 dl ohraa
  • Oliiviöljyä, suolaa, pippuria
  • n. 1,5 l vettä
  • 2-3 oksaa lehtipersiljaa tai basilikaa

Valmistusohje

1. Kuori, pese ja kuutioi sipulit, porkkanat ja varsisellerit.

2. Lohko kukkakaali nupuiksi ja suikaloi kaali. Puhdista pavuista päät ja leikkaa ne kahtia. Puhdista myös borlotti-pavut paloista ja lohko tomaatit.

3. Lisää vettä niin että kaikki kasvikset peittyvät. Keitä hiljaisella tulella ja lisää hetken kuluttua kaali, kukkakaali, vihreät pavut ja tomaatit. Lisää vettä ja keitä noin 15 minuuttia.

4. Lisää riisi ja ohra ja anna kiehua vielä niin että ne kypsyvät.

5. Hienonna lehtipersilja tai basilika ja lisää joukkoon. Mausta ja tarkista maku

Tuoreimmat aiheesta

Kasvispata