Kasvispäivän wokkivihannekset

Tämä on maailman paras kasvispäivällinen. Valitse kaikkia kauden vihanneksia ja wokkaa.

Neljälle

  • 1 keskikokoinen keltasipuli
  • 1 keltainen paprika
  • 250 g parsakaalia
  • ½ puna- tai valkokaali
  • 2 ½ dl pavunituja
  • 6 minimaissia
  • ½ prk bambunversoja
  • 1 pala tuoretta inkivääriä
  • 2 rkl rapsiöljyä
  • 2 rkl soijaa
  • 1 tl seesamiöljyä
  • suolaa ja jauhettua mustapippuria

Valmistusohje

1. Huuhdo ja puhdista vihannekset. Leikkaa pois huonolta näyttävät osat, poista kaikki varret ja siemenet. Suikaloi sipuli, paprika ja kaali. Lajittele vihannekset kulhoihin valmistusajan mukaan. Nämä vaativat pisimmän valmistusajan: sipuli, paprika, parsakaali, porkkana. Lyhyemmän: Kaali, pavunidut, minimaissit ja bambunversot.

2. Kuori ja raasta inkivääri. Kuumenna öljyä isossa wokki- tai paistinpannussa kuumalla lämmöllä. Lisää inkivääri pannuun, kun öljy on kuumaa ja paista 10 sekuntia tai kunnes inkivääri sihisee. Lisää sipuli, paprika ja parsakaali. Paista n. 2 minuuttia, vihannekset eivät silloin vielä näytä valmiilta.

3. Lisää kaali, pavunidut, minimaissit ja bambunversot. Paista 2 minuuttia. Lisää soija, seesamiöljy, suola ja pippuri. Paista muutama minuutti ja tarjoile.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!