Katkarapu-melonisalaatti
Luovuus pääsee taas valloilleen keittiössä: salaatti tarjoillaan koverretussa meloninkuoressa!
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Ainekset
- 400 g katkarapuja
- 1 hunajameloni
- pala vesimelonia
- hasselpähkinärouhetta
Marinadi
- 3 rkl Rajamäen Valkoista Balsamicoa
- 3 rkl oliiviöljyä
- 3 rkl appelsiinimehua
- ripaus suolaa
- ripaus valkopippuria
Valmistusohje
Sekoita marinadin aineet keskenään. Marinoi katkarapuja 15 minuuttia. Halkaise meloni ja koverra hedelmäliha pois kuoresta.
Kuutioi hunaja- ja vesimelonin hedelmäliha. Nostele katkaravut pois marinadista ja sekoita ne melonipalojen kanssa.
Tarjoa salaatti tyhjäksi koverretusta meloninkuoresta. Ripottele salaatin päälle pähkinärouhetta koristeeksi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"