Hummerisalaatti Rhode Island -kastikkeella

Syö äyriäisiä niiden ollessa parhaimmillaan. Itsetehty Rhode Island -kastike sopii mainiosti hummerin kanssa tarjoiltavaksi. Tuplaa resepti halutessasi jolloin siitä tulee lounas tai päivällisruoka.

Neljälle

  • 1 hummeri
  • 250 g vapaavalintaisia salaatinlehtiä
  • 8 tuoretta herkkusientä
  • 2 keitettyä kananmunaa

Rhode Island -kastike

  • 4 dl majoneesia
  • 1 rkl tomaattiketsuppia
  • 1 rkl chilikastiketta
  • ½ rkl puristettua sitruunamehua
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • halutessasi, 1 rkl konjakkia tai madeiraa

Koristeluun

  • muutama tillinoksa

Valmistusohje

1. Rhode Island -kastike: Sekoita majoneesi, ketsuppi ja chilikastike. Mausta sitruunamehulla, suolalla ja valkopippurilla. Halutessasi, lisää hieman konjakkia tai madeiraa. Aseta kylmään tarjoiluun asti.

2. Huuhdo salaatti. Halkaise hummeri ja murra sakset. Irrota hummerinliha ja leikkaa suuriksi paloiksi. Puhdista ja viipaloi herkkusienet. Asettele salaattia neljälle lautaselle. Lisää herkkusieniä ja hummeria. Erottele keitettyjen kananmunien valkuaiset keltuaisista ja hienonna ne erikseen, ripottele annosten päälle. Koristele tillillä. Tarjoile Rhode Island -kastikkeen kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.