Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Hummerisalaatti Rhode Island -kastikkeella

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Syö äyriäisiä niiden ollessa parhaimmillaan. Itsetehty Rhode Island -kastike sopii mainiosti hummerin kanssa tarjoiltavaksi. Tuplaa resepti halutessasi jolloin siitä tulee lounas tai päivällisruoka.

Neljälle

  • 1 hummeri
  • 250 g vapaavalintaisia salaatinlehtiä
  • 8 tuoretta herkkusientä
  • 2 keitettyä kananmunaa

Rhode Island -kastike

  • 4 dl majoneesia
  • 1 rkl tomaattiketsuppia
  • 1 rkl chilikastiketta
  • ½ rkl puristettua sitruunamehua
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • halutessasi, 1 rkl konjakkia tai madeiraa

Koristeluun

  • muutama tillinoksa

Valmistusohje

1. Rhode Island -kastike: Sekoita majoneesi, ketsuppi ja chilikastike. Mausta sitruunamehulla, suolalla ja valkopippurilla. Halutessasi, lisää hieman konjakkia tai madeiraa. Aseta kylmään tarjoiluun asti.

2. Huuhdo salaatti. Halkaise hummeri ja murra sakset. Irrota hummerinliha ja leikkaa suuriksi paloiksi. Puhdista ja viipaloi herkkusienet. Asettele salaattia neljälle lautaselle. Lisää herkkusieniä ja hummeria. Erottele keitettyjen kananmunien valkuaiset keltuaisista ja hienonna ne erikseen, ripottele annosten päälle. Koristele tillillä. Tarjoile Rhode Island -kastikkeen kera.

Tuoreimmat aiheesta

Äyriäissalaatti