Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Katkarapuja udonnuudeleiden kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Japanilaiset udonnuudelit valmistetaan merisuolasta ja täysjyvävehnäjauhoista. Tässä ne saavat seurakseen hienon yhdistelmän, katkarapuja ja parsaa.

Ainekset

  • Neljälle

Ainekset

  • 500 g katkarapuja, kuorellisia
  • 1 nippu ohutta, valkoista parsaa
  • 4 annosta udonnuudeleita
  • 2 tl rapsiöljyä
  • 2 tl raastettua, tuoretta inkivääriä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 tl seesamiöljyä
  • 1 dl sweet chili -kastiketta
  • lehtipersiljaa

Valmistusohje

1. Kuori katkaravut, keitä parsat pehmeiksi.

2. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta lävikössä ja asettele nuudelit lämpimille lautasille.

3. Kuumenna rapsiöljy wokkipannussa ja wokkaa katkaravut nopeasti inkiväärin kanssa. Purista mukaan valkosipuli. Asettele katkaravut nuudeleiden päälle, kaada päälle sweet chili -kastiketta, koristele parsalla ja persiljalla. Tarjoile heti.

Tuoreimmat aiheesta

Katkarapuwokki