Katkarapuja udonnuudeleiden kera
Japanilaiset udonnuudelit valmistetaan merisuolasta ja täysjyvävehnäjauhoista. Tässä ne saavat seurakseen hienon yhdistelmän, katkarapuja ja parsaa.
- Ruokavalio: Kevyt
Ainekset
- Neljälle
Ainekset
- 500 g katkarapuja, kuorellisia
- 1 nippu ohutta, valkoista parsaa
- 4 annosta udonnuudeleita
- 2 tl rapsiöljyä
- 2 tl raastettua, tuoretta inkivääriä
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 tl seesamiöljyä
- 1 dl sweet chili -kastiketta
- lehtipersiljaa
Valmistusohje
1. Kuori katkaravut, keitä parsat pehmeiksi.
2. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta lävikössä ja asettele nuudelit lämpimille lautasille.
3. Kuumenna rapsiöljy wokkipannussa ja wokkaa katkaravut nopeasti inkiväärin kanssa. Purista mukaan valkosipuli. Asettele katkaravut nuudeleiden päälle, kaada päälle sweet chili -kastiketta, koristele parsalla ja persiljalla. Tarjoile heti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku