Katkarapuja udonnuudeleiden kera

Japanilaiset udonnuudelit valmistetaan merisuolasta ja täysjyvävehnäjauhoista. Tässä ne saavat seurakseen hienon yhdistelmän, katkarapuja ja parsaa.

Ainekset

  • Neljälle

Ainekset

  • 500 g katkarapuja, kuorellisia
  • 1 nippu ohutta, valkoista parsaa
  • 4 annosta udonnuudeleita
  • 2 tl rapsiöljyä
  • 2 tl raastettua, tuoretta inkivääriä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 tl seesamiöljyä
  • 1 dl sweet chili -kastiketta
  • lehtipersiljaa

Valmistusohje

1. Kuori katkaravut, keitä parsat pehmeiksi.

2. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta lävikössä ja asettele nuudelit lämpimille lautasille.

3. Kuumenna rapsiöljy wokkipannussa ja wokkaa katkaravut nopeasti inkiväärin kanssa. Purista mukaan valkosipuli. Asettele katkaravut nuudeleiden päälle, kaada päälle sweet chili -kastiketta, koristele parsalla ja persiljalla. Tarjoile heti.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!