Katkarapukeitto sellerillä
Tämä on helposti valmistettava katkarapukeitto – täydellinen sille, joka haluaa syödä kevyesti. Paahdettu leipä, johon on hierottu hieman valkosipulia ja maustettu oliiviöljyllä, täydentää aterian.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton
Kahdelle
- ½ l kalalientä kuutiosta
- 100 g tuoreita herkkusieniä
- 1-2 lehtisellerin vartta
- 1 tl tomaattipyreetä
- hieman paprikaa
- 2 tl margariinia
- ½ dl maitoa
- 400 g tuoreita, kuorellisia katkarapuja
- 2 rkl hienonnettua tilliä
Valmistusohje
1. Kuumenna liemi kiehuvaksi ja lisää viipaloidut herkkusienet sekä suikaloitu selleri. Keitä hiljalleen 15 minuuttia.
2. Mausta tomaattipyreellä ja paprikalla, lisää margariini. Vatkaa mukaan maito ja kuumenna uudelleen kiehuvaksi.
3. Laita kuorittuja katkarapuja keittolautasten pohjalle, kaada päälle keitto. Ripottele päälle tilliä, tarjoile.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka