Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Katkarapukeitto sellerillä

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä on helposti valmistettava katkarapukeitto – täydellinen sille, joka haluaa syödä kevyesti. Paahdettu leipä, johon on hierottu hieman valkosipulia ja maustettu oliiviöljyllä, täydentää aterian.

Kahdelle

  • ½ l kalalientä kuutiosta
  • 100 g tuoreita herkkusieniä
  • 1-2 lehtisellerin vartta
  • 1 tl tomaattipyreetä
  • hieman paprikaa
  • 2 tl margariinia
  • ½ dl maitoa
  • 400 g tuoreita, kuorellisia katkarapuja
  • 2 rkl hienonnettua tilliä

Valmistusohje

1. Kuumenna liemi kiehuvaksi ja lisää viipaloidut herkkusienet sekä suikaloitu selleri. Keitä hiljalleen 15 minuuttia.

2. Mausta tomaattipyreellä ja paprikalla, lisää margariini. Vatkaa mukaan maito ja kuumenna uudelleen kiehuvaksi.

3. Laita kuorittuja katkarapuja keittolautasten pohjalle, kaada päälle keitto. Ripottele päälle tilliä, tarjoile.

Tuoreimmat aiheesta

Katkarapukeitto