Katkarapumuhennos
Tämä muhennos sopii hyvin alkupalaksi tai kevyeksi lounaaksi. Kokeile myös uuniperunoiden täytteenä. Muhennoksen voit valmistaa etukäteen.
- Ruokavalio: Kevyt, Gluteeniton, Laktoositon
4 annosta
- ½ kg katkarapuja kuorineen
- 2 kovaksi keitettyä munaa
- 1 punasipuli
- 1-2 rkl majoneesia
- suolaa, pippuria
- tilliä
- uusia perunoita
Valmistusohje
1. Kuori ja hienonna katkaravut. Hienonna myös munat ja punasipuli. Sekoita joukkoon majoneesi ja mausta suolalla ja vastajauhetulla mustapippurilla. Anna seoksen vetäytyä hetki viileässä ennen tarjoilua.
2. Tarjoa muhennos kylmänä vastakeitettyjen uusien perunoiden kera.
3. Vinkki: Keitä katkaravunkuorista ja pienestä määrästä sipulia liemi. Liemen voit käyttää keiton tai kastikkeen pohjaksi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Munakasrulla à la Hellapoliisi