Kaurahiutalerieska
Rieska on helppo valmistaa, koska taikinaan ei tarvita monimutkaisia raaka-aineita. Vaihtelua rieskaan saat lisäämällä taikinaan esim. juusto- tai porkkanaraastetta. Rieska maistuu parhaalta tuoreena!
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Kasvisruoka
Uunipellillinen
- 6 dl kaurahiutaleita
- 2½ dl hiivaleipäjauhoja (=tumma vehnäjauho)
- 1½ tl suolaa
- 1 tl soodaa
- 6 dl piimää
- 50 g voita sulatettuna
Valmistusohje
Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää piimä ja voisula ja sekoita taikina tasaiseksi. Anna taikinan turvota puolisen tuntia. Levitä taikina uunipellille voidellulle leivinpaperille ja paista 250 asteisen uunin keskitasolla n. 20 min kauniin väriseksi. Leikkaa palasiksi ja nauti kuumana voin tai juuston kanssa.
Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"