Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kaurakuituleipä

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Itse leipomalla saat tuoretta ja lisäaineetonta leipää. Hiutaleilla ja leseillä saat runsaasti kuituja mukaan. Kaada vain hyvin kohonnut taikina pellille, kohota, paista ja leikkaa neliöksi kypsänä. Voit lisätä taikinanesteen joukkoon hieman (1-2 dl) syksyn satoa: ryöpättyjä sieniä, pihlajanmarjoja tai puolukoita.

Ainekset

  • noin 25 neliötä (uunipellillinen)

Ainekset

  • 6 dl omena- tai appelsiinituoremehua tai piimää
  • 50 g hiivaa
  • 5 dl Myllyn Paras Pikakaura+Kuitua tai Neljän Viljan Hiutaleita
  • 1 dl Myllyn Paras Kuidukas Kolmen Viljan Leseseosta
  • (½-1 dl auringonkukan- tai pellavansiemeniä)
  • 2-3 tl mineraalisuolaa (Pan)
  • 2-3 rkl siirappia
  • ½ dl öljyä (50 g)
  • noin 6 dl Myllyn Paras Emännän Puolikarkeita Vehnäjauhoja tai Myllyn Paras Hiivaleipäjauhoja

Valmistusohje

Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen, lisää hiutaleet, leseet (ja siemenet). Jätä seos peitettynä lämpimään paikkaan 15-20 minuuttia (esim. kulho lämpimään vesialtaaseen).

Kun seos kuplii, lisää loput aineet ja alusta pehmeäksi taikinaksi koneella tai puuharukalla.

Kaada ja levitä taikina heti öljytylle reunalliselle uunipellille. Ripottele pintaan runsaasti hiutaleita. Kohota peitettynä lämpimässä paikassa puolesta tunnista tuntiin.

Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 15-20 min. Leikkaa hieman jäähdyttyä leipäveitsellä neliöiksi.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Tuoreimmat aiheesta

Leipä