Kaurakuituleipä
Itse leipomalla saat tuoretta ja lisäaineetonta leipää. Hiutaleilla ja leseillä saat runsaasti kuituja mukaan. Kaada vain hyvin kohonnut taikina pellille, kohota, paista ja leikkaa neliöksi kypsänä. Voit lisätä taikinanesteen joukkoon hieman (1-2 dl) syksyn satoa: ryöpättyjä sieniä, pihlajanmarjoja tai puolukoita.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Laktoositon
Ainekset
- noin 25 neliötä (uunipellillinen)
Ainekset
- 6 dl omena- tai appelsiinituoremehua tai piimää
- 50 g hiivaa
- 5 dl Myllyn Paras Pikakaura+Kuitua tai Neljän Viljan Hiutaleita
- 1 dl Myllyn Paras Kuidukas Kolmen Viljan Leseseosta
- (½-1 dl auringonkukan- tai pellavansiemeniä)
- 2-3 tl mineraalisuolaa (Pan)
- 2-3 rkl siirappia
- ½ dl öljyä (50 g)
- noin 6 dl Myllyn Paras Emännän Puolikarkeita Vehnäjauhoja tai Myllyn Paras Hiivaleipäjauhoja
Valmistusohje
Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen, lisää hiutaleet, leseet (ja siemenet). Jätä seos peitettynä lämpimään paikkaan 15-20 minuuttia (esim. kulho lämpimään vesialtaaseen).
Kun seos kuplii, lisää loput aineet ja alusta pehmeäksi taikinaksi koneella tai puuharukalla.
Kaada ja levitä taikina heti öljytylle reunalliselle uunipellille. Ripottele pintaan runsaasti hiutaleita. Kohota peitettynä lämpimässä paikassa puolesta tunnista tuntiin.
Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 15-20 min. Leikkaa hieman jäähdyttyä leipäveitsellä neliöiksi.
Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka