Mainos

Jyvä-sämpyläsolmut

Näiden terveellisten sämpylöiden juju on veikeä muoto. Kaurahiutaleilla koristellut solmut maistuvat parhaalta tuoreena.

Noin 30 kpl

  • 5 dl Myllyn Paras Esikypsytetty Rikottu Ohrasuurimoita tai
  • Irtonainen Kaura+Riisiä (2 dl raakana)
  • ½ l vettä tai piimää
  • 50 g hiivaa
  • 2-3 tl suolaa
  • 2 rkl hunajaa tai siirappia
  • 30 g pehmeää voita tai margariinia
  • noin 12 dl (750 g) Myllyn Paras Emännän Puolikarkea
  • Vehnäjauhoja tai Hiivaleipäjauhoja

Voiteluun

  • maitoa tai mehua

Pinnalle

  • Myllyn Paras Kaura- tai Neljän Viljan Hiutaleita

Valmistusohje

Keitä suurimot pakkauksen ohjeen mukaan väljässä vedessä. Lämmitä neste kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva. Lisää suola, hunaja, rasva, kypsät jyvät sekä jauhoja.

Alusta löysähkö taikina hyvin. Anna taikinan kohota peitettynä lämpimässä paikassa (esimerkiksi lämpimässä vesialtaassa) kaksinkertaiseksi.

Leivo kohonneesta taikinasta sormenpaksuisia tankoja (pituus noin 25 cm) ja tee niistä löysiä solmuja. Kohota solmut hyvin peitettyinä.

Voitele kohonneet solmut maidolla ja koristele hiutaleilla. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla 10–15 minuuttia.

VINKKI: Keitä suurimoita kerralla reilumpi määrä ja käytä kypsiä suurimoita salaatteihin tai myslin tapaan viilin ja jogurtin kanssa.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!