Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kaurahiutalesämpylät

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Itse leivotut kauraiset sämpylät ovat parhaimmillaan tuoreena, mutta ylimääräiset leivät voi säilöä myös pakastimeen odottamaan seuraavaa herkutteluhetkeä.

noin 20 kpl

  • ½ l vettä tai maitoa
  • 50 g hiivaa
  • 5 dl Myllyn Paras Kaurahiutaleita
  • ½ rkl suolaa
  • ½ dl siirappia
  • n. 7 dl Myllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauhoja tai
  • Myllyn Paras Hiivaleipäjauhoja (tumma vehnäjauho)
  • 50 g sulaa voita tai margariinia

Valmistusohje

Kaura antaa ihanan pehmeän maun leivonnaisille, ja se korostuu erityisesti näissä maukkaissa sämpylöissä. Voit lisätä taikinaan halutessasi pienen määrän tähteeksi jäänyttä kaurapuuroa. Lisää tällöin tarvittaessa myös hieman jauhoja.

Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Lisää kaurahiutaleet. Jätä seos peitettynä lämpimään paikkaan n. 20 min (esim. kulho lämpimään vesialtaaseen). Kun seos kuplii, lisää loput aineet ja alusta pehmeäksi taikinaksi.

Leivo taikina heti sämpylöiksi ja kohota vasta sämpylöinä peitettynä lämpimässä paikassa. Paista 225- asteessa 10-12 min. Parhaimmillaan uunituoreina.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Tuoreimmat aiheesta

Sämpylät