Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kauralesekeksit

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kauraleseestä voi leipoa herkullisia keksejä.

noin 50 kpl

  • 75 g margariinia tai voita
  • ½ dl sokeria
  • ½ dl fariinisokeria
  • 3 dl Myllyn Paras Kauraleseitä
  • 2 rkl Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja tai Tattarijauhoja
  • 2 rkl kermaa, voi olla laktoositon
  • ½ tl soodaa

Valmistusohje

Mikäli et halua kekseihin lainkaan valkoisia jauhoja, laita erikoisvehnäjauhojen tilalle hiivaleipäjauhoja tai tattarijauhoja.

Myös pelkällä tummalla sokerilla onnistuu, keksien väri jää vain tällöin tummemmaksi.

Ohjeella saa tattarijauhoilla gluteenittomia keksejä, mikäli ko. dieettiin riittävät luontaisesti gluteenittomat viljalajikkeet

Sulata rasva ja lisää muut aineet ja sekoita tasaiseksi. Ota taikinasta pieniä nokareita lusikalla leivinpaperille uunipellille. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 6-8 min kauniin ruskeiksi.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras

Tuoreimmat aiheesta

Keksit