Kauralesekeksit
Kauraleseestä voi leipoa herkullisia keksejä.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
noin 50 kpl
- 75 g margariinia tai voita
- ½ dl sokeria
- ½ dl fariinisokeria
- 3 dl Myllyn Paras Kauraleseitä
- 2 rkl Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja tai Tattarijauhoja
- 2 rkl kermaa, voi olla laktoositon
- ½ tl soodaa
Valmistusohje
Mikäli et halua kekseihin lainkaan valkoisia jauhoja, laita erikoisvehnäjauhojen tilalle hiivaleipäjauhoja tai tattarijauhoja.
Myös pelkällä tummalla sokerilla onnistuu, keksien väri jää vain tällöin tummemmaksi.
Ohjeella saa tattarijauhoilla gluteenittomia keksejä, mikäli ko. dieettiin riittävät luontaisesti gluteenittomat viljalajikkeet
Sulata rasva ja lisää muut aineet ja sekoita tasaiseksi. Ota taikinasta pieniä nokareita lusikalla leivinpaperille uunipellille. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 6-8 min kauniin ruskeiksi.
Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka