Porotournedos riistakastikkeella
Sami Garam valmistaa isänpäivän kunniaksi maukkaan porotournedosin. Hurmaa isä tällä annoksella ja yhdistä siihen ihanat röstiperunat.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
Ainekset
- 600 g poron ulkofileetä
- 100 g pekonia
- suolaa
- 2 dl demi-glasea
- 1 dl punaviiniä
- 3 rkl punaviinietikkaa
- timjamia
- rosmariinia
- 2 katajanmarjaa
- 1 rkl pihlajanmarjahyytelöä
- 1 rkl mustaviinimarjahyytelöä
- tummaa kastikesuurustetta
Valmistusohje
Leikkaa liha noin kolmen sentin paloiksi ja kääri ne pekoniviipaleen sisään niin, että leikkauspinnat jäävät paljaiksi.
Ripottele kuumalle pannulle vähän suolaa ja paista tournedos-pihvit siinä molemmin puolin.
Anna lihojen vetäytyä foliokääreessä paistamisen jälkeen muutama minuutti.
Riistakastike:
Keitä aineksia, suurustetta lukuun ottamatta, vartista puoleen tuntiin. Siivilöi kastike sileäksi ja suurusta tarpeen mukaisesti. Tarkista maku ja lisää mausteita, jos haluat.
Kokeile poroherrkua
Makuja-reseptit RSS-feedinä. Klikkaa osoitteeseen
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Piparijäätelö
-
Mokkapalamutakakku
-
Anun lohipiirakka
-
Kurpitsapiirakka
-
Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti