Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Siiderimarinoitu paisti aurakastikkeessa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kinkkupaisti voi olla joskus kuivahkoa, mutta kun sen marinoi, siitä tulee mehevää ja tavallista maukkaampaakin.

Kahdeksalle

  • 1,5 kg luutonta kinkkupaistia
  • tai porsaan ulkofileetä
  • suolaa

Marinadi

  • 5 dl omenasiideriä
  • 0,5 dl omenasiideriviinietikkaa
  • 0,5 dl kiinalaista soijaa
  • 1 sipuli siivuina
  • 1 laakerinlehti
  • 5 kokonaista valkopippuria

Kastike

  • 150 g sinihomejuustoa (esim. Aura)
  • 4 dl ranskankermaa
  • 2 tl dijonsinappia
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Sekoita marinadi syvässä, mutta ei liian suuressa astiassa. Nosta liha marinadiin ja peitä. Siirrä vuorokaudeksi jääkaappiin. Käännä lihaa muutaman kerran.

2. Ota liha marinadista ja kuiva. Ruskista se kauttaaltaan voissa pannulla. Paina lihan paksuimpaan kohtaan paistomittari ja nosta kinkku pataan. Kaada joukkoon noin 3 dl siivilöityä marinadia. Kypsennä miedolla lämmöllä kannen alla, kunnes mittari näyttää 70-75 astetta. Nosta liha padasta ja anna jäähtyä.

3. Sekoita kaikki kastikeainekset sähkövatkaimella. Viipaloi kinkku ohuiksi siivuiksi. Tarjoile lämpimien vihannesten kanssa.

Tuoreimmat aiheesta

Uunikinkku