Siiderimarinoitu paisti aurakastikkeessa

Kinkkupaisti voi olla joskus kuivahkoa, mutta kun sen marinoi, siitä tulee mehevää ja tavallista maukkaampaakin.

Kahdeksalle

  • 1,5 kg luutonta kinkkupaistia
  • tai porsaan ulkofileetä
  • suolaa

Marinadi

  • 5 dl omenasiideriä
  • 0,5 dl omenasiideriviinietikkaa
  • 0,5 dl kiinalaista soijaa
  • 1 sipuli siivuina
  • 1 laakerinlehti
  • 5 kokonaista valkopippuria

Kastike

  • 150 g sinihomejuustoa (esim. Aura)
  • 4 dl ranskankermaa
  • 2 tl dijonsinappia
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Sekoita marinadi syvässä, mutta ei liian suuressa astiassa. Nosta liha marinadiin ja peitä. Siirrä vuorokaudeksi jääkaappiin. Käännä lihaa muutaman kerran.

2. Ota liha marinadista ja kuiva. Ruskista se kauttaaltaan voissa pannulla. Paina lihan paksuimpaan kohtaan paistomittari ja nosta kinkku pataan. Kaada joukkoon noin 3 dl siivilöityä marinadia. Kypsennä miedolla lämmöllä kannen alla, kunnes mittari näyttää 70-75 astetta. Nosta liha padasta ja anna jäähtyä.

3. Sekoita kaikki kastikeainekset sähkövatkaimella. Viipaloi kinkku ohuiksi siivuiksi. Tarjoile lämpimien vihannesten kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!