Kanapataa riisin kera
Tämä kanapata on niin maukasta, että sitä voisi tarjoilla vaikka kuninkaille. Tarjoile keitetyn riisin ja parsakaalin kera.
Neljälle
- 300 g keitettyä kanaa
- 1 keltasipuli
- ½ punainen paprika
- ½ vihreä paprika
- 250 g tuoreita herkkusieniä
- 4 dl kanalientä
- 1 dl kermaa
- 2 rkl voita
- 2 rkl vehnäjauhoja
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
Valmistusohje
1. Kuutioi kana 1x1 cm paloiksi. Kuutioi sipuli ja paprika, paloittele herkkusienet ja paista vihannekset erikseen.
2. Kastike: Sulata voi. Ota kattila liedeltä, lisää jauhot sekoittaen. Lisää liemi vähän kerrallaan samalla vatkaten. Lisää kerma, anna kastikkeen kiehua miedolla lämmöllä 10-15 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.
3. Laita kanakuutiot, sipuli, paprika ja herkkusienet kattilaan. Lisää puolet kastikkeesta ja sekoita. Lisää loput kastikkeesta, mausta suolalla ja pippurilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa