Kanapataa riisin kera
Tämä kanapata on niin maukasta, että sitä voisi tarjoilla vaikka kuninkaille. Tarjoile keitetyn riisin ja parsakaalin kera.
Neljälle
- 300 g keitettyä kanaa
- 1 keltasipuli
- ½ punainen paprika
- ½ vihreä paprika
- 250 g tuoreita herkkusieniä
- 4 dl kanalientä
- 1 dl kermaa
- 2 rkl voita
- 2 rkl vehnäjauhoja
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
Valmistusohje
1. Kuutioi kana 1x1 cm paloiksi. Kuutioi sipuli ja paprika, paloittele herkkusienet ja paista vihannekset erikseen.
2. Kastike: Sulata voi. Ota kattila liedeltä, lisää jauhot sekoittaen. Lisää liemi vähän kerrallaan samalla vatkaten. Lisää kerma, anna kastikkeen kiehua miedolla lämmöllä 10-15 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.
3. Laita kanakuutiot, sipuli, paprika ja herkkusienet kattilaan. Lisää puolet kastikkeesta ja sekoita. Lisää loput kastikkeesta, mausta suolalla ja pippurilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Munakasrulla à la Hellapoliisi