Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kanapataa riisin kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä kanapata on niin maukasta, että sitä voisi tarjoilla vaikka kuninkaille. Tarjoile keitetyn riisin ja parsakaalin kera.

Neljälle

  • 300 g keitettyä kanaa
  • 1 keltasipuli
  • ½ punainen paprika
  • ½ vihreä paprika
  • 250 g tuoreita herkkusieniä
  • 4 dl kanalientä
  • 1 dl kermaa
  • 2 rkl voita
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Valmistusohje

1. Kuutioi kana 1x1 cm paloiksi. Kuutioi sipuli ja paprika, paloittele herkkusienet ja paista vihannekset erikseen.

2. Kastike: Sulata voi. Ota kattila liedeltä, lisää jauhot sekoittaen. Lisää liemi vähän kerrallaan samalla vatkaten. Lisää kerma, anna kastikkeen kiehua miedolla lämmöllä 10-15 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.

3. Laita kanakuutiot, sipuli, paprika ja herkkusienet kattilaan. Lisää puolet kastikkeesta ja sekoita. Lisää loput kastikkeesta, mausta suolalla ja pippurilla.

Tuoreimmat aiheesta

Kanaa