Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Keitettyä turskaa persiljakastikkeessa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Persiljakastike perinteiseen tapaan sopii erittäin hyvin keitetyn kalan kumppaniksi. Keitetyt juurekset maistuvat lisänä.

Neljälle

  • 600 g turskafileetä
  • suolaa ja valkopippuria
  • 4 perunaa
  • 2 porkkanaa
  • tilliä

Kastike

  • 2 rkl voita
  • 5 rkl vehnäjauhoa
  • 6 dl kalalientä
  • 2 dl kermaa
  • ½ dl persiljasilppua

Valmistusohje

1. Mausta kala suolalla ja pippurilla. Kuori perunat ja porkkanat ja keitä ne pehmeiksi vähäsuolaisessa vedessä.

2. Persiljakastike: Sulata voi ja sekoita vehnäjauho siihen, lisää kerma ja kalaliemi sekoittaen ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä muutama minuutti ja sekoita sitten joukkoon persiljasilppu.

2. Keitä kala kevyesti suolatussa vedessä. Kypsän turskan pitää olla kiinteää ja valkoista kauttaaltaan. Tarjoile kala juuresten, kastikkeen ja tuoreen tillin kanssa.

Tuoreimmat aiheesta

Keitetty kala