Keitettyä turskaa persiljakastikkeessa
Persiljakastike perinteiseen tapaan sopii erittäin hyvin keitetyn kalan kumppaniksi. Keitetyt juurekset maistuvat lisänä.
Neljälle
- 600 g turskafileetä
- suolaa ja valkopippuria
- 4 perunaa
- 2 porkkanaa
- tilliä
Kastike
- 2 rkl voita
- 5 rkl vehnäjauhoa
- 6 dl kalalientä
- 2 dl kermaa
- ½ dl persiljasilppua
Valmistusohje
1. Mausta kala suolalla ja pippurilla. Kuori perunat ja porkkanat ja keitä ne pehmeiksi vähäsuolaisessa vedessä.
2. Persiljakastike: Sulata voi ja sekoita vehnäjauho siihen, lisää kerma ja kalaliemi sekoittaen ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä muutama minuutti ja sekoita sitten joukkoon persiljasilppu.
2. Keitä kala kevyesti suolatussa vedessä. Kypsän turskan pitää olla kiinteää ja valkoista kauttaaltaan. Tarjoile kala juuresten, kastikkeen ja tuoreen tillin kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka