Keitettyä turskaa yrttikastikkeella

Tarkista, missä turska on pyydystetty. Vältä Itämerta ja Ruotsin länsirannikkoa. Barentsinmerestä koukkupyydystetty turska on ok. Seiti on hyvä vaihtoehto.

Neljälle

  • 4 paksua turskaviipaletta, suoraan leikattuja
  • sitruunaa
  • suolaa

Kastike

  • 100 g voita
  • 2 kovaksi keitettyä kananmunaa, hienonnettuina
  • 1 dl purjoa, suikaleina
  • 2 rkl ruohosipulia, hienonnettuna
  • 1 rkl persiljaa, hienonnettuna
  • 1 rkl kapriksia

Valmistusohje

1. Pirskota kaloille sitruunaa. Suolaa. Laita pataan n. 1 dl vettä. Hauduta muutama minuutti kunnes kala on kypsää.

2. Sekoita munat ja yrtit kastikkeeksi kulhossa, kaada sulatettu, kevyesti ruskistettu voi päälle. Tarjoile.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!