Keitettyä turskaa yrttikastikkeella
Tarkista, missä turska on pyydystetty. Vältä Itämerta ja Ruotsin länsirannikkoa. Barentsinmerestä koukkupyydystetty turska on ok. Seiti on hyvä vaihtoehto.
Neljälle
- 4 paksua turskaviipaletta, suoraan leikattuja
- sitruunaa
- suolaa
Kastike
- 100 g voita
- 2 kovaksi keitettyä kananmunaa, hienonnettuina
- 1 dl purjoa, suikaleina
- 2 rkl ruohosipulia, hienonnettuna
- 1 rkl persiljaa, hienonnettuna
- 1 rkl kapriksia
Valmistusohje
1. Pirskota kaloille sitruunaa. Suolaa. Laita pataan n. 1 dl vettä. Hauduta muutama minuutti kunnes kala on kypsää.
2. Sekoita munat ja yrtit kastikkeeksi kulhossa, kaada sulatettu, kevyesti ruskistettu voi päälle. Tarjoile.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"