Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Keitettyä turskaa yrttikastikkeella

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tarkista, missä turska on pyydystetty. Vältä Itämerta ja Ruotsin länsirannikkoa. Barentsinmerestä koukkupyydystetty turska on ok. Seiti on hyvä vaihtoehto.

Neljälle

  • 4 paksua turskaviipaletta, suoraan leikattuja
  • sitruunaa
  • suolaa

Kastike

  • 100 g voita
  • 2 kovaksi keitettyä kananmunaa, hienonnettuina
  • 1 dl purjoa, suikaleina
  • 2 rkl ruohosipulia, hienonnettuna
  • 1 rkl persiljaa, hienonnettuna
  • 1 rkl kapriksia

Valmistusohje

1. Pirskota kaloille sitruunaa. Suolaa. Laita pataan n. 1 dl vettä. Hauduta muutama minuutti kunnes kala on kypsää.

2. Sekoita munat ja yrtit kastikkeeksi kulhossa, kaada sulatettu, kevyesti ruskistettu voi päälle. Tarjoile.

Tuoreimmat aiheesta

Keitetty kala