Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kalapata yrteillä

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Valitse kiinteää kalaa, tuoretta tai pakastettua lompakon ja mahdollisuuksien mukaan. Myös lohi sopii tähän pataan. Jos sinulla on tuoretta rakuunaa, käytä sitä puolet enemmän kuin kuivattua.

Neljälle

  • n. 800 g kalafileetä
  • 1 purjo, suikaleina
  • 6 raakaa perunaa, kuorittuina
  • 2 rkl hienonnettua persiljaa
  • 1 rkl hienonnettua ruohosipulia
  • ½ rkl kuivattua rakuunaa
  • ½ kalaliemikuutio
  • voita vuokaan
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Valmistusohje

1. Lado voideltuun pannuun purjoa, perunaviipaleita ja yrttejä. Mausta, murusta mukaan liemikuutio ja kaada päälle vettä niin että ainekset lähes peittyvät.

2. Hauduta lähes valmiiksi kannen alla.

3. Lisää kevyesti suolattu kala pannuun parin voinokareen kera. Hauduta kunnes perunat ovat pehmeitä ja kalat valmiita, 5-10 minuuttia.

Tuoreimmat aiheesta

Kalapata