Kalapata yrteillä
Valitse kiinteää kalaa, tuoretta tai pakastettua lompakon ja mahdollisuuksien mukaan. Myös lohi sopii tähän pataan. Jos sinulla on tuoretta rakuunaa, käytä sitä puolet enemmän kuin kuivattua.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- n. 800 g kalafileetä
- 1 purjo, suikaleina
- 6 raakaa perunaa, kuorittuina
- 2 rkl hienonnettua persiljaa
- 1 rkl hienonnettua ruohosipulia
- ½ rkl kuivattua rakuunaa
- ½ kalaliemikuutio
- voita vuokaan
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
Valmistusohje
1. Lado voideltuun pannuun purjoa, perunaviipaleita ja yrttejä. Mausta, murusta mukaan liemikuutio ja kaada päälle vettä niin että ainekset lähes peittyvät.
2. Hauduta lähes valmiiksi kannen alla.
3. Lisää kevyesti suolattu kala pannuun parin voinokareen kera. Hauduta kunnes perunat ovat pehmeitä ja kalat valmiita, 5-10 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka