Sitruunagraavatut silakat
Kokeile tätä ihanaa muunnelmaa graavatuista silakoista!
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Neljälle
- 600 g silakkafileitä
- ½ dl valkoviinietikkaa
- 2 rkl sitruunanmakuista oliiviöljyä
- 1 sitruunan raastettu kuori
- ½ hienonnettu punasipuli
- ½ dl hienonnettua ruohosipulia
Liemi
- 5 dl vettä
- 1 dl etikkaa
- 1 rkl suolaa
- 2 rkl puristettua sitruunamehua
Koristeluun
- sitruunankuorta
Valmistusohje
1. Vedä fileistä nahat pois. Sekoita liemen ainekset, lisää silakat liemeen ja anna maustua 12 tuntia. Nosta fileet liemestä ja valuta hyvin.
2. Kääri fileet rullalle ja laita ne vuokaan. Sekoita viinietikka ja öljy ja kaada silakoiden päälle. Laita kylmään tarjoiluun asti.
3. Hienonna punasipuli ja ruohosipuli, sekoita ne ja ripottele silakoiden päälle. Koristele sitruunankuorella.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Piparijäätelö
-
Kurpitsapiirakka
-
Anun lohipiirakka
-
Mokkapalamutakakku
-
Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti