Sitruunagraavatut silakat

Kokeile tätä ihanaa muunnelmaa graavatuista silakoista!

Neljälle

  • 600 g silakkafileitä
  • ½ dl valkoviinietikkaa
  • 2 rkl sitruunanmakuista oliiviöljyä
  • 1 sitruunan raastettu kuori
  • ½ hienonnettu punasipuli
  • ½ dl hienonnettua ruohosipulia

Liemi

  • 5 dl vettä
  • 1 dl etikkaa
  • 1 rkl suolaa
  • 2 rkl puristettua sitruunamehua

Koristeluun

  • sitruunankuorta

Valmistusohje

1. Vedä fileistä nahat pois. Sekoita liemen ainekset, lisää silakat liemeen ja anna maustua 12 tuntia. Nosta fileet liemestä ja valuta hyvin.

2. Kääri fileet rullalle ja laita ne vuokaan. Sekoita viinietikka ja öljy ja kaada silakoiden päälle. Laita kylmään tarjoiluun asti.

3. Hienonna punasipuli ja ruohosipuli, sekoita ne ja ripottele silakoiden päälle. Koristele sitruunankuorella.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!