Keitetyt lohikyljykset parsan ja sahramikastikkeen kera
Tuoreet tai pakastetut lohikyljykset tai lohen annospalat ovat täydellistä pikaruokaa. Ehdit valmistella sekä kalan että vihannekset perunoiden kiehuessa. Sahramikastike on maukas lisä, sen voi tarjoilla kylmänä tai lämpimänä.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Neljälle
- 4 lohikyljystä
- 1 ½ dl kalalientä
- 3 dl crème fraichea (ranskankermaa)
- ½ g sahramia
- ½ tl suolaa
- keitettyjä perunoita
- 250 g pakasteparsaa
Valmistusohje
1. Sekoita ranskankerma, sahrami ja suola. Anna kastikkeen maustua, jotta varsinkin sahramin aromit pääsevät oikeuksiinsa. Laita perunat kiehumaan ja kuumenna parsat pakkauksen ohjeen mukaan.
2. Keitä lohikyljyksiä kalaliemessä 5-8 minuuttia niiden koosta riippuen.
3. Jos haluat lämmintä sahramikastiketta, kuumenna se. Tarjoile se muuten sellaisenaan vastakeitetyn lohen, perunoiden ja parsan kera. Vinkki: Jos sinulla on kotona tilkka valkoviiniä, lohen voi mainiosti myös keittää viinissä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Anun lohipiirakka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka