Keitetyt lohikyljykset parsan ja sahramikastikkeen kera

Tuoreet tai pakastetut lohikyljykset tai lohen annospalat ovat täydellistä pikaruokaa. Ehdit valmistella sekä kalan että vihannekset perunoiden kiehuessa. Sahramikastike on maukas lisä, sen voi tarjoilla kylmänä tai lämpimänä.

Neljälle

  • 4 lohikyljystä
  • 1 ½ dl kalalientä
  • 3 dl crème fraichea (ranskankermaa)
  • ½ g sahramia
  • ½ tl suolaa
  • keitettyjä perunoita
  • 250 g pakasteparsaa

Valmistusohje

1. Sekoita ranskankerma, sahrami ja suola. Anna kastikkeen maustua, jotta varsinkin sahramin aromit pääsevät oikeuksiinsa. Laita perunat kiehumaan ja kuumenna parsat pakkauksen ohjeen mukaan.

2. Keitä lohikyljyksiä kalaliemessä 5-8 minuuttia niiden koosta riippuen.

3. Jos haluat lämmintä sahramikastiketta, kuumenna se. Tarjoile se muuten sellaisenaan vastakeitetyn lohen, perunoiden ja parsan kera. Vinkki: Jos sinulla on kotona tilkka valkoviiniä, lohen voi mainiosti myös keittää viinissä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!