Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Keitetyt lohikyljykset parsan ja sahramikastikkeen kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tuoreet tai pakastetut lohikyljykset tai lohen annospalat ovat täydellistä pikaruokaa. Ehdit valmistella sekä kalan että vihannekset perunoiden kiehuessa. Sahramikastike on maukas lisä, sen voi tarjoilla kylmänä tai lämpimänä.

Neljälle

  • 4 lohikyljystä
  • 1 ½ dl kalalientä
  • 3 dl crème fraichea (ranskankermaa)
  • ½ g sahramia
  • ½ tl suolaa
  • keitettyjä perunoita
  • 250 g pakasteparsaa

Valmistusohje

1. Sekoita ranskankerma, sahrami ja suola. Anna kastikkeen maustua, jotta varsinkin sahramin aromit pääsevät oikeuksiinsa. Laita perunat kiehumaan ja kuumenna parsat pakkauksen ohjeen mukaan.

2. Keitä lohikyljyksiä kalaliemessä 5-8 minuuttia niiden koosta riippuen.

3. Jos haluat lämmintä sahramikastiketta, kuumenna se. Tarjoile se muuten sellaisenaan vastakeitetyn lohen, perunoiden ja parsan kera. Vinkki: Jos sinulla on kotona tilkka valkoviiniä, lohen voi mainiosti myös keittää viinissä.

Tuoreimmat aiheesta

Lohikyljykset