Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Meriantura Meunière

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Merianturan maku on vertaansa vailla. Tuore meriantura maistuu parhaimmalta yksinkertaisesti pannulla voissa paistettuna. Tässä klassisessa ranskalaisreseptissä meriantura paistetaan kokonaisena.

4 annosta

  • 2 merianturaa, à 400 g
  • suolaa ja pippuria
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 75-100 g voita

Koristeeksi

  • sitruunaa
  • hienonnettua persiljaa
  • keitettyjä perunoita
  • tilliä maun mukaan

Valmistusohje

1. Hienonna persilja. mausta kala suolalla ja pippurilla ja pyörittele se jauhoissa. Sulata isolla paistinpannulla osa voista ja paista merianturaa miedolla lämmöllä noin 5-6 minuuttia kummaltakin puolelta.

2. Ruskista paistinpannulla loput voista ja kaada rasva kalan päälle. Tarjoile kala saman tien keitettyjen perunoiden, persiljasilpun ja sitruunaviipaleiden kera. Voit ripotella kalan koristeeksi tilliä.

Tuoreimmat aiheesta

Paistettu kala