Meriantura Meunière

Merianturan maku on vertaansa vailla. Tuore meriantura maistuu parhaimmalta yksinkertaisesti pannulla voissa paistettuna. Tässä klassisessa ranskalaisreseptissä meriantura paistetaan kokonaisena.

4 annosta

  • 2 merianturaa, à 400 g
  • suolaa ja pippuria
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 75-100 g voita

Koristeeksi

  • sitruunaa
  • hienonnettua persiljaa
  • keitettyjä perunoita
  • tilliä maun mukaan

Valmistusohje

1. Hienonna persilja. mausta kala suolalla ja pippurilla ja pyörittele se jauhoissa. Sulata isolla paistinpannulla osa voista ja paista merianturaa miedolla lämmöllä noin 5-6 minuuttia kummaltakin puolelta.

2. Ruskista paistinpannulla loput voista ja kaada rasva kalan päälle. Tarjoile kala saman tien keitettyjen perunoiden, persiljasilpun ja sitruunaviipaleiden kera. Voit ripotella kalan koristeeksi tilliä.

Parhaat ruokaohjelmat