Tacokala
Kuka sanoi, etteivät lapset söisi kalaa? Tacokastikkeen ja juustopeitteen kera lapset syövät kalaa hyvällä ruokahalulla. Jos sinulla on tuoretta kalaa, se käy mainiosti, muuten käytät pakastettuja fileitä. Sulata ne ensin puoliksi. Keitetyt perunat tai riisi on maistuva lisuke.
Neljälle
- 500 g kalafileitä
- 1 dl vettä
- 1 kalaliemikuutio
- 2 prk tacokastiketta
- 1 ½ dl juustoraastetta
- keitettyjä perunoita
- sitruunalohkoja
Valmistusohje
1. Keitä vesi ja kalaliemikuutio. Laita kalat liemeen ja keitä, kunnes fileet ovat täysin valkoisia, n. 5 minuuttia. Nosta kalat liemestä, lisää tacokastike liemeen.
2. Laita kalafileet voideltuun, uuninkestävään vuokaan. Kaada päälle kastike ja ripottele päälle juustoraaste. Gratinoi 225-asteisessa uunissa 15 minuuttia tai kunnes juusto on sulanut ja saanut kauniin värin.
3. Tarjoile keitettyjen perunoiden tai riisin sekä sitruunalohkojen kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka