Ranskalainen linssi-makkarapata
Muhkea linssi-makkarapata sopii erinomaisesti niin arkeen kuin leppoisen rentojen viikonloppujen ateriaksi. Keveimmästä päästä ateria ei ole, mutta nälkä pysyy loitolla pitkään.
Neljälle
- 225 g pekonia
- 200 g vihreitä puy-linssejä
- 1 sipuli
- 2 mausteneilikkaa
- 1 laakerinlehti
- 1 timjaminoksa
- 1 valkosipulinkynsi
- ½ tl tomaattipyreetä
- 1 l kanalientä
- 8 toulouse-makkaraa
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuori ja puolita sipuli ja pistä neilikka kumpaankin puolikkaaseen. Kuori ja murskaa valkosipulinkynsi.
2. Leikkaa pekoni pieniksi paloiksi. Käristä niitä hitaasti padassa, niin että ne alkavat juuri olla rapeita. Lisää linssit, sipuli, laakerinlehti, timjami, valkosipuli, tomaattipyree ja kanaliemi. Kuumenna hitaasti kiehuvaksi ja anna poreilla 20 minuuttia.
3. Paista makkarat, ensin paistinpannussa, sitten 20 minuuttia uunissa, kunnes niissä on joka puolella kauniinruskea väri. Laita makkarat linssimuhennokseen ja anna hautua vielä 10 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku