Kenialainen lihakeitto
Lihakeiton lisukkeena tarjoilemme maissimykyä, ugalia. Ugali on tyypillinen kenialainen ruokalaji jota syödään myös pelkkien vihannesten tai lihamuhennoksen kera. Lihakeittoon voi käyttää naudan lapaa tai rintaa.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Neljälle
- 300 g luutonta naudanlihaa
- 1 keltasipuli
- 2 rkl ruokaöljyä
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- 1 tl sitruunamehua
- 1 tl chilijauhetta
- 1 prk tomaattimurskaa
- ¾ l vettä
- 1 iso lohko valkokaalia, n. 400 g
Maissimyky
- 2 ½ dl maissijauhoja
- 3 dl vettä
Valmistusohje
1. Leikkaa lihat sentinkokoisiksi kuutioiksi, kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna öljy keskilämpöiseksi padassa. Lisää lihat ja sipuli, paista 5 minuuttia, mausta suolalla, sitruunamehulla ja chilijauheella. Lisää tomaatit ja vesi, laita kansi päälle ja anna keiton kiehua 30 minuuttia.
2. Suikaloi sillä aikaa kaali, lisää kaali keittoon ja sekoita. Anna keiton kiehua vielä 15 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.
3. Keitä toisessa kattilassa vettä ugaliin (maissimykyyn). Vatkaa sekaan maissijauhot, sekoita koko ajan kunnes seos sakenee. Tarjoile keitto maissimykyn kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku