Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kenialainen lihakeitto

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Lihakeiton lisukkeena tarjoilemme maissimykyä, ugalia. Ugali on tyypillinen kenialainen ruokalaji jota syödään myös pelkkien vihannesten tai lihamuhennoksen kera. Lihakeittoon voi käyttää naudan lapaa tai rintaa.

Neljälle

  • 300 g luutonta naudanlihaa
  • 1 keltasipuli
  • 2 rkl ruokaöljyä
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • 1 tl sitruunamehua
  • 1 tl chilijauhetta
  • 1 prk tomaattimurskaa
  • ¾ l vettä
  • 1 iso lohko valkokaalia, n. 400 g

Maissimyky

  • 2 ½ dl maissijauhoja
  • 3 dl vettä

Valmistusohje

1. Leikkaa lihat sentinkokoisiksi kuutioiksi, kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna öljy keskilämpöiseksi padassa. Lisää lihat ja sipuli, paista 5 minuuttia, mausta suolalla, sitruunamehulla ja chilijauheella. Lisää tomaatit ja vesi, laita kansi päälle ja anna keiton kiehua 30 minuuttia.

2. Suikaloi sillä aikaa kaali, lisää kaali keittoon ja sekoita. Anna keiton kiehua vielä 15 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.

3. Keitä toisessa kattilassa vettä ugaliin (maissimykyyn). Vatkaa sekaan maissijauhot, sekoita koko ajan kunnes seos sakenee. Tarjoile keitto maissimykyn kera.

Tuoreimmat aiheesta

Lihakeitto