Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Muikunmätigraavatut silakat maustetulla juustolla

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Silakoiden graavaus vie aikansa, mutta lopputulos on supermaukas. Silakat säilyvät monta päivää jääkaapissa. Tarjoile alkuruokana maustetun juuston kera.

Neljälle

  • 1 kg tuoreita silakoita
  • 5 dl vettä
  • ¾ dl etikkaa
  • 1 rkl suolaa
  • 1 rkl kidesokeria
  • 1 dl majoneesia
  • 1 dl kermaviiliä
  • 1 tl ranskalaista sinappia
  • 1 rkl hienonnettua tilliä
  • 1 rkl hienonnettua ruohosipulia
  • 1 rkl hienonnettua salottisipulia
  • 1 tl suolaa
  • 80 g muikunmätiä
  • valkopippuria myllystä

Tarjoiluun

  • maustettua juustoa
  • punasipulia
  • retiisejä
  • muikunmätiä
  • tillinoksia

Valmistusohje

1. Perkaa silakat, poista selkäruodot, huuhdo hyvin ja vedä pois nahka. Laita silakkafileet etikkaliemeen yön yli tai n. 12 tunniksi.

2. Hienonna tilli ja ruohosipuli, kuori ja hienonna salottisipuli. Sekoita majoneesi, kermaviili, sinappi, tilli, ruohosipuli, salottisipuli ja suola, lisää 2 rkl muikunmätiä ja säästä loput koristeluun. Laita hyvin valutetut silakkafileet kastikkeeseen ja anna maustua jääkaapissa vuorokausi.

3. Asettele silakat 4 lautaselle. Viipaloi maustettu juusto ja asettele lautasille. Koristele hienonnetulla punasipulilla, retiiseillä ja muikunmädillä. Koristele tillillä.

Tuoreimmat aiheesta

Graavikala