Muikunmätigraavatut silakat maustetulla juustolla

Silakoiden graavaus vie aikansa, mutta lopputulos on supermaukas. Silakat säilyvät monta päivää jääkaapissa. Tarjoile alkuruokana maustetun juuston kera.

Neljälle

  • 1 kg tuoreita silakoita
  • 5 dl vettä
  • ¾ dl etikkaa
  • 1 rkl suolaa
  • 1 rkl kidesokeria
  • 1 dl majoneesia
  • 1 dl kermaviiliä
  • 1 tl ranskalaista sinappia
  • 1 rkl hienonnettua tilliä
  • 1 rkl hienonnettua ruohosipulia
  • 1 rkl hienonnettua salottisipulia
  • 1 tl suolaa
  • 80 g muikunmätiä
  • valkopippuria myllystä

Tarjoiluun

  • maustettua juustoa
  • punasipulia
  • retiisejä
  • muikunmätiä
  • tillinoksia

Valmistusohje

1. Perkaa silakat, poista selkäruodot, huuhdo hyvin ja vedä pois nahka. Laita silakkafileet etikkaliemeen yön yli tai n. 12 tunniksi.

2. Hienonna tilli ja ruohosipuli, kuori ja hienonna salottisipuli. Sekoita majoneesi, kermaviili, sinappi, tilli, ruohosipuli, salottisipuli ja suola, lisää 2 rkl muikunmätiä ja säästä loput koristeluun. Laita hyvin valutetut silakkafileet kastikkeeseen ja anna maustua jääkaapissa vuorokausi.

3. Asettele silakat 4 lautaselle. Viipaloi maustettu juusto ja asettele lautasille. Koristele hienonnetulla punasipulilla, retiiseillä ja muikunmädillä. Koristele tillillä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!