Muikunmätigraavatut silakat maustetulla juustolla
Silakoiden graavaus vie aikansa, mutta lopputulos on supermaukas. Silakat säilyvät monta päivää jääkaapissa. Tarjoile alkuruokana maustetun juuston kera.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Neljälle
- 1 kg tuoreita silakoita
- 5 dl vettä
- ¾ dl etikkaa
- 1 rkl suolaa
- 1 rkl kidesokeria
- 1 dl majoneesia
- 1 dl kermaviiliä
- 1 tl ranskalaista sinappia
- 1 rkl hienonnettua tilliä
- 1 rkl hienonnettua ruohosipulia
- 1 rkl hienonnettua salottisipulia
- 1 tl suolaa
- 80 g muikunmätiä
- valkopippuria myllystä
Tarjoiluun
- maustettua juustoa
- punasipulia
- retiisejä
- muikunmätiä
- tillinoksia
Valmistusohje
1. Perkaa silakat, poista selkäruodot, huuhdo hyvin ja vedä pois nahka. Laita silakkafileet etikkaliemeen yön yli tai n. 12 tunniksi.
2. Hienonna tilli ja ruohosipuli, kuori ja hienonna salottisipuli. Sekoita majoneesi, kermaviili, sinappi, tilli, ruohosipuli, salottisipuli ja suola, lisää 2 rkl muikunmätiä ja säästä loput koristeluun. Laita hyvin valutetut silakkafileet kastikkeeseen ja anna maustua jääkaapissa vuorokausi.
3. Asettele silakat 4 lautaselle. Viipaloi maustettu juusto ja asettele lautasille. Koristele hienonnetulla punasipulilla, retiiseillä ja muikunmädillä. Koristele tillillä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Piparijäätelö
-
Kurpitsapiirakka
-
Anun lohipiirakka
-
Mokkapalamutakakku
-
Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti