Saran juustosalaatti vadelmakastikkeella

Saran kaunis juustosalaatti viimeistellään raikkaalla vadelmakastikkeella. Kokeile helppoa reseptiä!

Ainekset

  • 1 nippu romainesalaattia
  • 2 kpl tuoretta aprikoosia, lohkoiksi leikattuna
  • 50 g parmankinkkua
  • 2-4 leipätikkua
  • 50 g emmentaljuustoa (Arla)

Kastike

  • 2 rkl vadelmaviinietikkaa
  • 3-4 rkl hunajaa
  • 1/2 dl oliiviöljyä
  • mustapippuria
  • 1/2 dl vadelmia, tuoreita

Valmistusohje

Asettele salaatin lehdet lautaselle. Kieritä leipätikkujen ympäri parmankinkkusuikaleet. Leikkaa reiluja paloja juustosta ja lisää lautaselle. Lisää sekaan lohkoiksi leikatut aprikoosit.

Tee lopuksi helppo valdelmainen salaattikastike. Sekoita kulhossa, hunaja, etikka, öljy ja mustapippuri, niin että kastike on tasaista. Lisää joukkoon vielä tuoreita vadelmia ja tarjoile salaatin kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.