Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Saran juustosalaatti vadelmakastikkeella

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Saran kaunis juustosalaatti viimeistellään raikkaalla vadelmakastikkeella. Kokeile helppoa reseptiä!

Ainekset

  • 1 nippu romainesalaattia
  • 2 kpl tuoretta aprikoosia, lohkoiksi leikattuna
  • 50 g parmankinkkua
  • 2-4 leipätikkua
  • 50 g emmentaljuustoa (Arla)

Kastike

  • 2 rkl vadelmaviinietikkaa
  • 3-4 rkl hunajaa
  • 1/2 dl oliiviöljyä
  • mustapippuria
  • 1/2 dl vadelmia, tuoreita

Valmistusohje

Asettele salaatin lehdet lautaselle. Kieritä leipätikkujen ympäri parmankinkkusuikaleet. Leikkaa reiluja paloja juustosta ja lisää lautaselle. Lisää sekaan lohkoiksi leikatut aprikoosit.

Tee lopuksi helppo valdelmainen salaattikastike. Sekoita kulhossa, hunaja, etikka, öljy ja mustapippuri, niin että kastike on tasaista. Lisää joukkoon vielä tuoreita vadelmia ja tarjoile salaatin kanssa.

Tuoreimmat aiheesta

Juustosalaatti