Kesäkinkkua ja alkukesän vihanneksia
Julkaistu
Oikea kesäpäivällinen.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Viidelle-kuudelle
- 1 kypsäksi keitetty kesäkinkku, n. 1,2 kg
- 2 rkl juoksevaa hunajaa
- ½ dl lämmintä vettä
- 1 nippu persiljaa, hienonnettuna
- 2 rkl hienonnettua minttua
Lisukkeeksi
- 1 kukkakaali
- 500 g ohuita porkkanoita
- 250 g vihreitä herneitä
- uusia perunoita
Kastike
- 3 dl kermaviiliä
- suolaa ja mustapippuria
- 2-3 rkl vaaleaa dijonsinappia
- 1 rkl hienonnettua ruohosipulia
- persiljaa
Valmistusohje
1. Keitä vihannekset kypsiksi. Sekoita kastike ja mausta.
2. Ota kinkusta verkko pois. Sekoita hunaja ja vesi ja penslaa kinkku sillä. Ripottele päälle sekoitetut yrttimausteet ja taputtele ne kiinni kinkkuun kevyesti.
3. Tarjoile kinkku kylmänä kuumien vihannesten ja kylmän kastikkeen kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka