Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kesäkinkkua ja alkukesän vihanneksia

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Oikea kesäpäivällinen.

Viidelle-kuudelle

  • 1 kypsäksi keitetty kesäkinkku, n. 1,2 kg
  • 2 rkl juoksevaa hunajaa
  • ½ dl lämmintä vettä
  • 1 nippu persiljaa, hienonnettuna
  • 2 rkl hienonnettua minttua

Lisukkeeksi

  • 1 kukkakaali
  • 500 g ohuita porkkanoita
  • 250 g vihreitä herneitä
  • uusia perunoita

Kastike

  • 3 dl kermaviiliä
  • suolaa ja mustapippuria
  • 2-3 rkl vaaleaa dijonsinappia
  • 1 rkl hienonnettua ruohosipulia
  • persiljaa

Valmistusohje

1. Keitä vihannekset kypsiksi. Sekoita kastike ja mausta.

2. Ota kinkusta verkko pois. Sekoita hunaja ja vesi ja penslaa kinkku sillä. Ripottele päälle sekoitetut yrttimausteet ja taputtele ne kiinni kinkkuun kevyesti.

3. Tarjoile kinkku kylmänä kuumien vihannesten ja kylmän kastikkeen kera.

Tuoreimmat aiheesta

Kinkkua