Lammasmurekkeella täytetyt paprikat

Toisinaan on mukava laittaa ruokaa, jossa kaikki ainekset ovat yhdessä paketissa. Tarjoile hyvää leipää lisäksi.

Kuudelle

  • 400 g lammasjauhelihaa
  • 1 sipuli silputtuna
  • 1 valkosipulinkynsi silppuna
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 100 g herkkusieniä silppuna
  • 2 tomaattia kaltattuina
  • 1 dl riisiä
  • 1 tl timjamia
  • 1 tl basilikaa
  • 3 dl lihalientä
  • 6-8 paprikaa
  • parmesaaniraastetta

Valmistusohje

1. Paista jauhelihaa ja sipulisilppuja padassa öljyssä noin 5 minuuttia. Lisää muut ainekset, paitsi paprikat ja juusto ja keitä 20 minuuttia, kunnes riisi on pehmeää.

2. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Leikkaa paprikoista kansi ja poista siemenet. Aseta pystyyn uunivuokaan, täytä murekeseoksella ja ripota päälle juusto. Paista kypsiksi uunissa noin 20 minuuttia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.