Kesäpasta
Kesällä on hyvä pitää pastaa varalla komerossa. Vain pastan keitto ja tarjoilu sen kanssa, mitä kotona sattuu olemaan. Tässä tarjoilemme rapeaksi paistettua pekonia, herneitä, tomaattikuutioita, tuoreita basilikanlehtiä ja munankeltuainen kaiken huipulla.
Neljälle
- 4 annosta pastaa
- 140 g pekonia (1 paketti)
- 1 dl pakasteherneitä
- 2 tomaattia
- ½ ruukkua basilikaa
- 4 munankeltuaista
Tarjoilun
- rouhittua mustapippuria
- parmesaaniraastetta
Valmistusohje
1. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Pane herneet lävikköön ja kaada keitetty pasta niiden päälle.
2. Suikaloi pekoni ja laita kylmään paistinpannuun. Laita levyn korkein lämpö päälle ja paista pekoni omassa rasvassaan rapeaksi. Valuta talouspaperin päällä.
3. Leikkaa tomaatit kuutioiksi ja irrota basilikanlehdet varsista. Sekoita keskenään pasta ja herneet sekä niihin pekoni, tomaatit ja basilikanlehdet. Jaa seos neljälle lämpimälle lautaselle ja jauha myllystä päälle mustapippuria. Tarjoile heti parmesaaniraasteen kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Kurpitsapiirakka
-
Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti