Pastaa kinkun, tomaatin ja mozzarellan kanssa
Valitse hyvä mozzarellalaatu, hieno kinkku ja oikein kypsiä, punaisia tomaatteja, niin tästä yksinkertaisesta, nopeasta ruoasta nousee oikea herkutteluhetki. Korista vielä tuoreilla basilikanlehdillä ja muutamalla kierroksella mustapippuria myllystä.
Neljälle
- 4 annosta pennepastaa
- 175 g savukinkkua
- 125 g mozzarellaa
- 4 tomaattia
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 rkl oliiviöljyä
- suolaa ja mustapippuria
- ½ ruukkua basilikaa
Valmistusohje
1. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Halkaise tomaatit ja koverra pois siemenet teelusikalla. Leikkaa tomaatit paloiksi ja nostoa kulhoon. Purista niiden päälle valkosipulinkynsi, tiputtele oliiviöljyä ja ripota suolaa.
2. Leikkaa kinkku suikaleiksi, mozzarella paloiksi ja basilikanlehdet suikaleiksi. Kaada pastan keitinvesi ja siirrä pasta lämmitettyyn kulhoon.
3. Sekoita tomaatit, kinkku, mozzarella ja basilika keskenään ja sitten pastan sekaan. Pinnalle vielä mustapippuria myllystä ja basilikanlehtiä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Kurpitsapiirakka
-
Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti