Pastaa kinkun, tomaatin ja mozzarellan kanssa

Valitse hyvä mozzarellalaatu, hieno kinkku ja oikein kypsiä, punaisia tomaatteja, niin tästä yksinkertaisesta, nopeasta ruoasta nousee oikea herkutteluhetki. Korista vielä tuoreilla basilikanlehdillä ja muutamalla kierroksella mustapippuria myllystä.

Neljälle

  • 4 annosta pennepastaa
  • 175 g savukinkkua
  • 125 g mozzarellaa
  • 4 tomaattia
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • suolaa ja mustapippuria
  • ½ ruukkua basilikaa

Valmistusohje

1. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Halkaise tomaatit ja koverra pois siemenet teelusikalla. Leikkaa tomaatit paloiksi ja nostoa kulhoon. Purista niiden päälle valkosipulinkynsi, tiputtele oliiviöljyä ja ripota suolaa.

2. Leikkaa kinkku suikaleiksi, mozzarella paloiksi ja basilikanlehdet suikaleiksi. Kaada pastan keitinvesi ja siirrä pasta lämmitettyyn kulhoon.

3. Sekoita tomaatit, kinkku, mozzarella ja basilika keskenään ja sitten pastan sekaan. Pinnalle vielä mustapippuria myllystä ja basilikanlehtiä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!