Tamarillot sokeriliemessä
Tämä Perusta kotoisin oleva herkullinen hedelmä, jota tuodaan Suomeen koko vuoden ympäri. Se on maukas sellaisenaankin, mutta saa tässä seurakseen vaniljanmakuisen liemen.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Neljälle
- 4 tamarilloa
- 2 dl vettä
- 1 vaniljatanko
- 1 dl kidesokeria
Valmistusohje
1. Huuhtele tamarillot tarkoin. Kuumenna vesi ja vaniljatanko. Poimi vaniljatanko kattilasta, halkaise se pituussuuntaan. Raaputa siemenet veteen ja laita tanko takaisin kattilaan.
2. Lisää hedelmät ja sokeri veteen. Kuumenna kiehuvaksi ja anna poreilla minuutti. Nosta hedelmät kattilasta ja keitä lientä kokoon jonkin verran.
3. Kaada liemi hedelmille ja anna jäähtyä. Tarjoile mielellään kermavaahdon kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"