Tamarillot sokeriliemessä

Tämä Perusta kotoisin oleva herkullinen hedelmä, jota tuodaan Suomeen koko vuoden ympäri. Se on maukas sellaisenaankin, mutta saa tässä seurakseen vaniljanmakuisen liemen.

Neljälle

  • 4 tamarilloa
  • 2 dl vettä
  • 1 vaniljatanko
  • 1 dl kidesokeria

Valmistusohje

1. Huuhtele tamarillot tarkoin. Kuumenna vesi ja vaniljatanko. Poimi vaniljatanko kattilasta, halkaise se pituussuuntaan. Raaputa siemenet veteen ja laita tanko takaisin kattilaan.

2. Lisää hedelmät ja sokeri veteen. Kuumenna kiehuvaksi ja anna poreilla minuutti. Nosta hedelmät kattilasta ja keitä lientä kokoon jonkin verran.

3. Kaada liemi hedelmille ja anna jäähtyä. Tarjoile mielellään kermavaahdon kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!