Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Keväinen endiivi-perunasalaatti

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Endiivi eli salaattisikuri on siitä hauska vihannes, että se on rapean kitkerä ja antaa luonnetta ruoalle, jossa se on aineksena. Tässä salaatissa on majoneesi-kermaviilikastiketta vain juuri sen verran, että se sitoo perunat. Tämä ohje on helppo suurentaa isommalle joukolle.

4 hengelle

  • 1 kg (varhais)perunaa
  • 2 endiiviä (salaattisikuria)
  • 2 rkl majoneesia
  • 2 rkl kermaviiliä
  • 1 dl ruohosipulia hienonnettuna
  • suolaa ja mustapippuria myllystä
  • kirsikkatomaatteja
  • rucolaa

Valmistusohje

1. Pese perunat hyvin ja keitä ne kuorineen kypsiksi. Anna jäähtyä ja leikkaa isohkoiksi kuutioiksi. Suikaloi toinen endiivi, säästä toinen koristeluun.

2. Sekoita majoneesi, kermaviili, ruohosipulisilppu ja pyörittele perunakuutioiden ja endiivisilpun joukkoon. Mausta salaatti huolellisesti mielellään merisuolahiutaleilla ja mustapippurilla suoraan myllystä.

3. Koristele salaattivati endiivin- ja rucolanlehdillä sekä kirsikkatomaateilla.

Tuoreimmat aiheesta

Perunasalaatti