Keväinen endiivi-perunasalaatti
Endiivi eli salaattisikuri on siitä hauska vihannes, että se on rapean kitkerä ja antaa luonnetta ruoalle, jossa se on aineksena. Tässä salaatissa on majoneesi-kermaviilikastiketta vain juuri sen verran, että se sitoo perunat. Tämä ohje on helppo suurentaa isommalle joukolle.
- Ruokavalio: Kevyt, Gluteeniton, Kasvisruoka
4 hengelle
- 1 kg (varhais)perunaa
- 2 endiiviä (salaattisikuria)
- 2 rkl majoneesia
- 2 rkl kermaviiliä
- 1 dl ruohosipulia hienonnettuna
- suolaa ja mustapippuria myllystä
- kirsikkatomaatteja
- rucolaa
Valmistusohje
1. Pese perunat hyvin ja keitä ne kuorineen kypsiksi. Anna jäähtyä ja leikkaa isohkoiksi kuutioiksi. Suikaloi toinen endiivi, säästä toinen koristeluun.
2. Sekoita majoneesi, kermaviili, ruohosipulisilppu ja pyörittele perunakuutioiden ja endiivisilpun joukkoon. Mausta salaatti huolellisesti mielellään merisuolahiutaleilla ja mustapippurilla suoraan myllystä.
3. Koristele salaattivati endiivin- ja rucolanlehdillä sekä kirsikkatomaateilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Munakasrulla à la Hellapoliisi