Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kevätrullat sienillä, graavatulla häränfileellä ja sienivaahdolla

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Joskus haluaa syödä jotakin oikein hyvin valmistettua ruokaa, jonka valmistamiseen saa kulua aikaa. Tässä reseptissä häränfilee graavataan, keitto valmistetaan ja vaahdotetaan tarjoiluun. Vaikka työstövaiheita on monta, ne ovat vaivan arvoisia.

Neljälle

  • 1 paketti kevätrullataikinaa
  • herkkutatti
  • ¼ purjo
  • voita paistamiseen
  • 100 g graavattua häränfileetä

Sienivaahto

  • 200 g herkkusieniä
  • 10 ml madeiraa
  • 4 dl vettä
  • 20 g maitojauhetta

Valmistusohje

1. Puhdista ja paloittele purjo. Paloittele sieni pienemmiksi paloiksi. Paista purjo ja sieni voissa.

2. Jaa täyte kevätrullataikinallevyille. Käännä taikinan reunat yhteen ja liimaa kiinni vedellä. Friteeraa kevätrullat kullanruskeiksi 190 asteessa friteerauskeittimessä sen jälkeen, kun olet tehnyt sienivaahdon.

3. Sienivaahto: Viipaloi herkkusienet ohuesti. Paista ne voissa kullanruskeiksi, ei palaneiksi. Anna valua lävikössä 30 minuuttia.

4. Keitä vesi, madeira ja sienet. Anna kiehua 5 minuuttia.

5. Paseeraa seos siiviläliinan läpi, mausta suolalla ja vastajauhetulla valkopippurilla.

6. Ota sienineste, lisää 20 g maitojauhetta ja vaahdota sauvasekoittimella.

7. Viipaloi graavattu häränfilee paperinohuiksi viipaleiksi, tämä käy helpoiten koneella, jos filee on pakastettu. Tarjoile sienikeiton ja vastafriteeratun kevätrullan kera.

Tuoreimmat aiheesta

Kevätkääryleet