Lihamureke munien kanssa

Uuniruoanlaitolla on monia hyviä puolia. Se on sekä käytännöllistä että aikaa säästävää. Lihamureke on täytetty keitetyillä munilla ja maustettu pekonilla.

Kahdeksalle

  • 1 kg sekajauhelihaa
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1 tl korianterijauhetta
  • 2 munaa
  • 2 keitettyä perunaa
  • 1 rkl perunajauhoa
  • 1 prk herkkusienisilppua
  • 3 rkl ruohosipulisilppua
  • 150 g pekonia
  • 4 kovaksikeitettyä munaa
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Paista sienet, säästä niiden liemi murekkeeseen.

2. Suikaloi puolet pekonista. Siirrä sivuun keitetyt munat, kokonaiset pekoninsiivut ja sienet.

3. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Sekoita muut murekkeen ainekset. Levitä puolet mureketaikinasta pitkäksi limpuksi voideltuun uunivuokaan.

4. Lado kuoritut, keitetyt munat jonoon murekepohjalle. Peitä lopulla mureketaikinalla, muotoile sileä, särötön pinta kostutetuilla käsillä.

5. Aseta pekoniviipaleet vinottain murekelimpun päälle. Paista uunin alatasolla 50--60 minuuttia. Anna murekkeen levätä 15 minuuttia ennen viipalointia.

5. Tarjoile sienten, parsakaalin ja paistettujen pikkusipulien kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!