Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Lihamureke munien kanssa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Uuniruoanlaitolla on monia hyviä puolia. Se on sekä käytännöllistä että aikaa säästävää. Lihamureke on täytetty keitetyillä munilla ja maustettu pekonilla.

Kahdeksalle

  • 1 kg sekajauhelihaa
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1 tl korianterijauhetta
  • 2 munaa
  • 2 keitettyä perunaa
  • 1 rkl perunajauhoa
  • 1 prk herkkusienisilppua
  • 3 rkl ruohosipulisilppua
  • 150 g pekonia
  • 4 kovaksikeitettyä munaa
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Paista sienet, säästä niiden liemi murekkeeseen.

2. Suikaloi puolet pekonista. Siirrä sivuun keitetyt munat, kokonaiset pekoninsiivut ja sienet.

3. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Sekoita muut murekkeen ainekset. Levitä puolet mureketaikinasta pitkäksi limpuksi voideltuun uunivuokaan.

4. Lado kuoritut, keitetyt munat jonoon murekepohjalle. Peitä lopulla mureketaikinalla, muotoile sileä, särötön pinta kostutetuilla käsillä.

5. Aseta pekoniviipaleet vinottain murekelimpun päälle. Paista uunin alatasolla 50--60 minuuttia. Anna murekkeen levätä 15 minuuttia ennen viipalointia.

5. Tarjoile sienten, parsakaalin ja paistettujen pikkusipulien kanssa.

Tuoreimmat aiheesta

Lihamureke