Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Linssi-jauhelihakastike bolognalaiseen tapaan

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Jauhelihakastike saa uutta makua ja proteiinilisää linsseistä. Tarjoa kastike täysjyväpastan kera. Kastikkeesta riittää 4:lle ruokailijalle. Energiapitoisuus: 536 kcal/annos. Resepti on Keventäjät-palvelun laajasta valikoimasta. Lisää maistuvia ja kevyitä reseptejä sekä tietoa painonhallinnasta löydät osoitteesta <a href="http://keventajat.fi/">keventajat.fi</a>.

Ainekset

  • 1 kpl sipulia
  • 100 g juuriselleriä
  • 1 kpl porkkanaa
  • 400 g naudan jauhelihaa, rasvaa 7 %
  • 5 tl oliiviöljyä
  • 1 dl omenatäysmehua
  • 1 dl vettä
  • 1 rkl tomaattipyrettä
  • 1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
  • 1 dl GoGreen Punaisia linssejä (kuivattuja)
  • 1 tl suolaa
  • 0.5 tl kuivattua basilikaa
  • 0.5 tl kuivattua timjamia
  • 0.5 dl tuoretta persiljaa

Lisäksi

  • 300 g täysjyväspagettia

Valmistusohje

Kuori ja paloittele sipuli, selleri ja porkkana.

Ruskista jauheliha pannulla öljyssä lähes kypsäksi, lisää kasvikset loppuvaiheessa, paista vielä muutaman minuutin ajan.

Lisää mehu, vesi, tomaattipyre ja -murska ja linssit. Anna kiehua hiljalleen kannen alla noin 25 minuuttia.

Lisää mausteet, sekoita ja kiehauta. Lisää lopuksi joukkoon tuore persilja.

Tarjoa keitetyn täysjyväpastan kera.

Tuoreimmat aiheesta

Jauhelihakastike