Kevyttä silliä venäläisittäin

Silli kuuluu rasvaisimpiin kaloihin, mutta niiden rasva on terveellistä joten nauti silliä hyvällä omallatunnolla. Tässä silli tarjoillaan venäläisittäin suolakurkun ja punajuuren sekä kevyen mutta maukkaan kastikkeen kera.

Neljälle

  • 1 prk valutettuja sillifileitä
  • 1 ½ dl säilykepunajuuria
  • 1 ½ suolakurkkua
  • 1 ½ suikaloitua purjoa
  • 2 dl mietoa, maustamatonta jogurttia
  • 1 rkl makeaa sinappia
  • 1 tl currya
  • 1 rkl raastettua piparjuurta
  • ½ dl hienonnettua tilliä

Valmistusohje

1. Paloittele sillit 1 cm kokoisiksi paloiksi, asettele vadille.

2. Hienonna punajuuret ja suolakurkku sekä purjo. Asettele ne raidoiksi sillin päälle. Koristele tillillä.

3. Kastike: Sekoita jogurtti, sinappi, curry, piparjuuri ja tilli kastikkeeksi. Tarjoile erillisestä kulhosta.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.