Kevyttä silliä venäläisittäin
Silli kuuluu rasvaisimpiin kaloihin, mutta niiden rasva on terveellistä joten nauti silliä hyvällä omallatunnolla. Tässä silli tarjoillaan venäläisittäin suolakurkun ja punajuuren sekä kevyen mutta maukkaan kastikkeen kera.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Neljälle
- 1 prk valutettuja sillifileitä
- 1 ½ dl säilykepunajuuria
- 1 ½ suolakurkkua
- 1 ½ suikaloitua purjoa
- 2 dl mietoa, maustamatonta jogurttia
- 1 rkl makeaa sinappia
- 1 tl currya
- 1 rkl raastettua piparjuurta
- ½ dl hienonnettua tilliä
Valmistusohje
1. Paloittele sillit 1 cm kokoisiksi paloiksi, asettele vadille.
2. Hienonna punajuuret ja suolakurkku sekä purjo. Asettele ne raidoiksi sillin päälle. Koristele tillillä.
3. Kastike: Sekoita jogurtti, sinappi, curry, piparjuuri ja tilli kastikkeeksi. Tarjoile erillisestä kulhosta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa