Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kevyttä silliä venäläisittäin

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Silli kuuluu rasvaisimpiin kaloihin, mutta niiden rasva on terveellistä joten nauti silliä hyvällä omallatunnolla. Tässä silli tarjoillaan venäläisittäin suolakurkun ja punajuuren sekä kevyen mutta maukkaan kastikkeen kera.

Neljälle

  • 1 prk valutettuja sillifileitä
  • 1 ½ dl säilykepunajuuria
  • 1 ½ suolakurkkua
  • 1 ½ suikaloitua purjoa
  • 2 dl mietoa, maustamatonta jogurttia
  • 1 rkl makeaa sinappia
  • 1 tl currya
  • 1 rkl raastettua piparjuurta
  • ½ dl hienonnettua tilliä

Valmistusohje

1. Paloittele sillit 1 cm kokoisiksi paloiksi, asettele vadille.

2. Hienonna punajuuret ja suolakurkku sekä purjo. Asettele ne raidoiksi sillin päälle. Koristele tillillä.

3. Kastike: Sekoita jogurtti, sinappi, curry, piparjuuri ja tilli kastikkeeksi. Tarjoile erillisestä kulhosta.

Tuoreimmat aiheesta

Sillivati