Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Venäläinen sillivati

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Venäläisyys tulee esiin suolakurkkuna ja punajuurina. Tämä on ihana silliruoka, joka sopii niin juhannukseen kuin pääsiäiseenkin. Tarjoile kastike erikseen ja lisukkeena mielellään vastakeitettyjä perunoita, näkkileipää ja juustoa.

Neljälle

  • 1 prk matjesfileitä
  • 3 kovaksi keitettyä kananmunaa
  • 2 suolakurkkua, hienonnettuina
  • 2-3 rkl kapriksia
  • 2 rkl hienonnettua tilliä

Tarjoiluun

  • 3 dl kermaviiliä
  • 2 säilykepunajuurta, hienonnettuina
  • hieman raastettua piparjuurta

Valmistusohje

1. Paloittele sillit ja asettele vadille.

2. Hienonna kananmunat. Asettele hienonnettua suolakurkkua, munaa sekä kapriksia vadille.

3. Koristele hienonnetulla tillillä.

4. Sekoita kermaviili ja punajuurisilppu, mausta vastaraastetulla piparjuurella.

5. Tarjoile kastike sillivadin kera, lisäksi vastakeitettyjä uusia perunoita.

Tuoreimmat aiheesta

Sillivati