Key lime pie
Tämä on raikas piiras, joka maistuu limetiltä. Alkuperäisreseptiin kuuluu key lime-mehua, erikoisuutta, mutta tässä käytämme tavallista, vastapuristettua limemehua, vaikka piiraasta ei tulekaan aivan aitoa. Hyvää siitä tulee joka tapauksessa.
10 palaan
- 300 g murskattuja digestivekeksejä
- 75 g voisulaa
- 1 rkl vaniljasokeria
- 4 munankeltuaista
- 1 prk kondensoitua maitoa
- 1 dl vastapuristettua limemehua
Valmistusohje
1. Piiraspohja: Murskaa keksit morttelissa tai muulla tavalla. Sulata voi. Sekoita keksinmurut ja voisula sekä vaniljasokeri. Painele seos tasaisesti piirasvuoan pohjalle. Paista 8-10 minuuttia 200-asteisessa uunissa. Anna pohjan jäähtyä täysin ennen täyttämistä.
2. Täyte: Purista limeistä mehu. Erottele munankeltuaiset valkuaisista, helpoiten teet sen antamalla valkuaisen valua sormien läpi kulhoon, kämmeneen jää kokonainen keltuainen. Sekoita keltuaiset ja kondensoitu maito. Lisää limemehu. Sekoita nopeasti ja täytä piiras heti (täyte jähmettyy erittäin nopeasti).
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka