Luumutarteletti
Valmisvoitaikinasta loihdit käden käänteessä herkullisen luumutarteletin. Tarjoa jälkiruokana tai kahvipöydässä. Kevyesti vaahdotettu kerma kruunaa nautinnon.
6-8 annosta
- 600 g luumuja
- 1 paketti valmista voitaikinaa
- 1 rkl sokeria
- leivinpaperia
Valmistusohje
1. Sulata voitaikina ja kuumenna uuni 225 asteeseen. Leikkaa luumut neljään osaan ja poista kivet. Kauli taikina leivinpaperin päällä. Jos käytät pakastettua taikinaa, jauhota alusta ja kaulin kevyesti. Aseta neljä taikinalevyä neliöiksi niin, että reunat ovat noin 1 cm limittäin. Kauli taikina kaksinkertaiseksi alkuperäiseen kokoon nähden.
2. Leikkaa taikinasta halkaisijaltaan noin 28 cm ympyrä. Siirrä varovasti taikina leivinpaperilla pellille ja tee siihen reikiä haarukalla. Aseta luumupalat kuori ylöspäin taikinalle. Aloita noin 2 cm reunasta ja jatka ympyröitä sisään päin keskelle asti. Sirottele päälle sokeri. Tähän asti voit valmistaa tarteletin etukäteen.
3. Paista tartelettia uunin keskiosassa 15 minuuttia. Tarjoile hieman jäähtyneenä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka