Luumutarteletti

Valmisvoitaikinasta loihdit käden käänteessä herkullisen luumutarteletin. Tarjoa jälkiruokana tai kahvipöydässä. Kevyesti vaahdotettu kerma kruunaa nautinnon.

6-8 annosta

  • 600 g luumuja
  • 1 paketti valmista voitaikinaa
  • 1 rkl sokeria
  • leivinpaperia

Valmistusohje

1. Sulata voitaikina ja kuumenna uuni 225 asteeseen. Leikkaa luumut neljään osaan ja poista kivet. Kauli taikina leivinpaperin päällä. Jos käytät pakastettua taikinaa, jauhota alusta ja kaulin kevyesti. Aseta neljä taikinalevyä neliöiksi niin, että reunat ovat noin 1 cm limittäin. Kauli taikina kaksinkertaiseksi alkuperäiseen kokoon nähden.

2. Leikkaa taikinasta halkaisijaltaan noin 28 cm ympyrä. Siirrä varovasti taikina leivinpaperilla pellille ja tee siihen reikiä haarukalla. Aseta luumupalat kuori ylöspäin taikinalle. Aloita noin 2 cm reunasta ja jatka ympyröitä sisään päin keskelle asti. Sirottele päälle sokeri. Tähän asti voit valmistaa tarteletin etukäteen.

3. Paista tartelettia uunin keskiosassa 15 minuuttia. Tarjoile hieman jäähtyneenä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!