Tarteletit vaniljakreemin kera
Pehmeää ja maukasta vaniljakreemiä rapeissa piiraskuorissa, kuka voisi vastustaa tätä jälkiruokaa? Tarteletit voit leipoa hyvissä ajoin ja täyttää ne juuri ennen tarjoilua.
Ainekset
- 12 hengelle
Piirastaikina
- 6 dl vehnäjauhoja
- 250 g voita
- 3 rkl vettä
- 1 tl kidesokeria
Vaniljakreemi
- 4 dl kermaa
- 2 munankeltuaista
- 1 rkl kidesokeria
- 2 rkl maizenaa
- 1 rkl vaniljasokeria
Valmistusohje
1. Leikkaa voi palasiksi. Sekoita voi, jauhot, vesi ja sokeri taikinaksi, kaulitse levyksi ja ota taikinasta 12 pyöreää palasta muotilla, halkaisijaltaan n. 7 cm. Päällystä syviä muotteja taikinaympyröillä ja laita jääkaappiin 10 minuutiksi.
2. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Peitä jokainen taikinamuotti leivinpaperilla ja täytä ne riisillä tai pavuilla, jotka toimivat painoina. Paista 10 minuuttia, ota pois paperit ja painot ja paista vielä 5-7 minuuttia tai kunnes tarteletit ovat vaaleankeltaisia. Anna niiden jäähtyä täysin ennen täyttämistä.
3. Vaniljakreemi: Sekoita kerma, keltuaiset, sokeri ja maizena paksupohjaisessa kattilassa. Keitä miedolla lämmöllä paksuksi, ilmavaksi kreemiksi, vatkaa koko ajan voimakkaasti pohjaa kohti. Jäähdytä kreemi ja mausta vaniljasokerilla. Täytä tarteletit kreemillä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka