Tähän jälkiruokaan sopivat myös muut kuin ohjeessa mainitut hedelmät, esimerkiksi aprikoosit ja päärynät. Tarjoa leivonnainen hieman lämpimänä kermavaahdon kera.

12 annosta

  • 1 1/4 dl haaleaa vettä
  • 1 tl voita
  • 1 muna
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl sitruunamehua
  • 5 dl + ½ dl vehnäjauhoja

Täyte

  • 1 kg omenoita
  • 1½ dl korppujauhoja
  • 2 rkl voita
  • 1½ dl sokeria
  • 1 dl rusinoita
  • 1 tl kanelia
  • 1 tl sitruunankuorta raastettuna
  • tomusokeria
  • 100 g voita

Valmistusohje

1. Sulata voi vedessä ja sekoita joukkoon muna, suola ja sitruunamehu. Tee jauhoista pöydälle keko, muotoile keskelle kuoppa ja kaada siihen hieman nestettä. Sekoita lusikalla taikinaksi. Lisää loput nesteestä ja vaivaa taikinaa, kunnes se irtoaa käsistä ja pöydästä. Jätä taikina leivinliinan alle vähintään puoleksi tunniksi. Kuori ja viipaloi omenat ja paista korppujauhot voissa.

2. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Levitä pöydälle iso keittiöpyyhe, ripottele pyyhkeelle vehnäjauhoja ja kauli taikina erittäin ohueksi. Leikkaa pois paksut reunat. Levitä korppujauhot niin, että ne peittävät 2/3 taikinalevystä. Lisää omenaviipaleet korppujauhojen päälle ja ripottele pinnalle sokeri, rusinat, kaneli ja raastettu sitruunan kuori.

3. Sulata voi ja kaada se taikinalevyn tyhjälle osalle. Kääri taikina pyyhkeen avulla täytepäästä alkaen varovasti rullalle.

4. Siirrä rulla voidellulle pellille ja paista uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Siivilöi pinnalle tomusokeria.

Tuoreimmat aiheesta

Omenat