Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Tarteletit sitruunatahnalla

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Valmiiksi ostetulla lemon curdilla, eli sitruunatahnalla valmistat nämä rapeat tarteletit helposti. Tarjoile jälkiruokana tai kahvikupillisen kera.

Kuudelle

  • 4 ½ dl vehnäjauhoja
  • 200 g kylmää voita
  • ¾ dl voisulaa
  • 1 munankeltuainen

Täyte

  • 1 prk lemoncurdia
  • 40 g valkosuklaata
  • 1 kiivi
  • 3 mansikkaa

Tarvitset myös

  • 6 annosvuokaa irtopohjilla

Valmistusohje

1. Sekoita nopeasti taikinan ainekset monitoimikoneessa. Muotoile pötköksi, kääri muovikelmuun ja laita jääkaappiin n. 30 minuutiksi.

2. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Jaa taikina kuuteen osaan ja muotoile ne palloiksi. Kaulitse jokainen pallo vuokiin sopivaksi ja vuoraa vuoat taikinalla. Paista uunissa n. 10 minuuttia tai kunnes pohjat ovat kauniin väriset. Irrota vuoista ja anna jäähtyä.

3. Täytä pohjat lemoncurdilla. Sulata suklaa vesihauteessa ja pursota tarteleteille koristeita. Koristele kiivillä ja mansikoilla.

Tuoreimmat aiheesta

Tartaletti