Tarteletit sitruunatahnalla
Valmiiksi ostetulla lemon curdilla, eli sitruunatahnalla valmistat nämä rapeat tarteletit helposti. Tarjoile jälkiruokana tai kahvikupillisen kera.
Kuudelle
- 4 ½ dl vehnäjauhoja
- 200 g kylmää voita
- ¾ dl voisulaa
- 1 munankeltuainen
Täyte
- 1 prk lemoncurdia
- 40 g valkosuklaata
- 1 kiivi
- 3 mansikkaa
Tarvitset myös
- 6 annosvuokaa irtopohjilla
Valmistusohje
1. Sekoita nopeasti taikinan ainekset monitoimikoneessa. Muotoile pötköksi, kääri muovikelmuun ja laita jääkaappiin n. 30 minuutiksi.
2. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Jaa taikina kuuteen osaan ja muotoile ne palloiksi. Kaulitse jokainen pallo vuokiin sopivaksi ja vuoraa vuoat taikinalla. Paista uunissa n. 10 minuuttia tai kunnes pohjat ovat kauniin väriset. Irrota vuoista ja anna jäähtyä.
3. Täytä pohjat lemoncurdilla. Sulata suklaa vesihauteessa ja pursota tarteleteille koristeita. Koristele kiivillä ja mansikoilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku