Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kikhernesalaatti pienten kurkkujen kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tee salaatti kun herneet ovat vielä lämpimiä. Jos käytät purkkikikherneitä, lämmitä ne siis ensin. Roseepippurit ovat enimmäkseen koristeeksi, ja voidaan siis vaihtaa myös pienempään määrään mustapippureita tai katajanmarjoja.

Kuudelle

  • 7-8 dl keitettyjä kikherneitä
  • 1 puna- tai keltasipuli
  • 2 dl pieniä säilykekurkkuja
  • ½ nippu sileälehtistä persiljaa
  • ½ dl viinietikkaa
  • ½ dl oliiviöljyä
  • 1 puristettu valkosipulinkynsi
  • 2 tl roseepippureita
  • 1 tl kuivattua tai 1 rkl tuoretta oreganoa

Valmistusohje

1. Sekoita viinietikka, oliiviöljy, valkosipuli, roseepippurit ja oregano marinadiksi. Kaada marinadi kuumien kikherneiden päälle. Aseta kylmään.

2. Kuori ja viipaloi sipuli ohuesti. Leikkaa kurkut pieniksi paloiksi. Hienonna persilja karkeasti ja leikkaa varret hienosti.

3. Kun kikherneet ovat jäähtyneet, asettele vuoroin herneitä, sipulia, kurkkua ja persiljaa kulhoon tai vadille. Ripottele kokonaiset roseepippurit koristeeksi.

Tuoreimmat aiheesta

Kasvissalaatti